Havuz medyasında Kabataş paniği

Havuz medyasında Kabataş paniği

Gezi sırasında yaşandığı iddia edilen Kabataş olayının yalan olduğunun ortaya çıkması üzerine AKP, adeta seferberlik ilan etti.

Havuz medyasında Kabataş paniği
16px
24px
06.03.2015 07:50
ABONE OLgoogle
Gezi sırasında yaşandığı iddia edilen Kabataş olayının yalan olduğunun ortaya çıkması üzerine AKP, adeta seferberlik ilan etti. Yandaş gazetelerin 13 yazarı dün aynı başlıkla çıkarak yalanı savunmaya devam etti.

Gezi Parkı Eylemleri sırasında yaşandığı iddia edilen ve tüm Türkiye’yi ayağa kaldıran ünlü “Kabataş Skandalı”nın komplo olduğunun ortaya çıkması, AKP’de paniğe yol açtı.

Taraf’ın, AKP’nin Kabataş yalanı ile ilgili yaptığı seçim planını deşifre etmesinin ardından harekete geçen AKP, hükümete yakın yaklaşık 30 yazara aynı başlık altında Kabataş olayını “anlatma” görev verdi.

Görevli yazarlardan 13’ü dün “Diliniz kaba, vicdanınız taş” başlığı ile yayımlanan yazılarında Kabataş olayını savundu. AKP’nin, Gezi eylemleri sırasında en büyük kozu olan Kabataş olayı, medya sektöründe ilginç bir eyleme imza atılmasına yol açtı. Tarihi eylem süreci, eski Star gazetesi yazarı Elif Çakır’ın avukatı Fidel Okan’ın Kabataş olayının yalan olduğunu açıklamasının ile başladı.

Bu açıklamalar üzerine, Kabataş olayı ile ilgili yürütülen soruşturmayı araştıran Taraf, yaklaşık 20 aydır devam eden soruşturmanın sonucunda, iddiayı ortaya atan Zehra Develioğlu’na 70 ile 100 üzeri çıplak erkeğin saldırdığına yönelik tek bir delil bulamadığını öğrendi. Savcılığın delil yetersizliği nedeniyle dosyayı kapamak istediği ancak AKP hükümetinin, dosyanın kapatılmasına yönelik işlemin seçimler sonrasına bırakılmasını istediği belirlendi.

Taraf’ın konuyla ilgili haberinin ardından AKP hükümeti büyük bir telaşa kapıldı. AKP’nin içinde kamu görevlilerini de bulunduğu algı ekibi, hükümete yakın tüm yazarların bu konuyu aynı başlık altında işlemesini kararlaştırdı. Ve, bu karar hükümete yakın gazetelerde yazan yaklaşık 30 yazara iletildi. Bu yazarlardan 13’ü de aynı başlık altında dün yayımladıkları yazılarla medya tarihine geçtiler. Hepsi de, Kabataş olayını savundular. Ancak, yazarların köşelerinde, gelinin 100 erkek tarafından tacize uğradığına yönelik kesin ifadeler kullanmaması dikkat çekti.
Hüseyin Özay/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde