Havuz'da CEO-yeğen kavgası: Aklı olan bu gazeteye gelmez

Havuz'da CEO-yeğen kavgası: Aklı olan bu gazeteye gelmez

Devletin olanaklarıyla zengin edilen patronların finanse ettiği havuz medyasında para kavgası çıktı.

Havuz'da CEO-yeğen kavgası: Aklı olan bu gazeteye gelmez
16px
24px
24.07.2014 04:30
ABONE OLgoogle
Devletin olanaklarıyla zengin edilen patronların finanse ettiği havuz medyasında para kavgası çıktı. Eski gazetesini tekrar satın alan ‘Eli sıkı’ patron, CEO’sunun bol keseden yaptığı harcamaları durdurmak için yeğenini gazeteye gönderdi. Yazıişlerinin ortasında kavga çıktı. CEO, patronun yeğenine ‘Akıllı ol, gazeteye bir daha gelme’ dedi. Ancak bu çıkışın hemen ardından kendine iş aramaya başladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı adaylığı havuz medyasında da taşların yerinden oynamasına yol açtı. Bu süreçte, hükümete yakın medya kuruluşlarında, Başbakan Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen medya yöneticileri ile patronun yakınları arasında zaman zaman sert kavgalar yaşanmaya başladı. Bu kavgalardan en ilginci ise, geçtiğimiz günlerde iki numaralı havuz medyasında yaşandı.

“AKLI OLAN BU GAZETEYE GELMEZ”

Yandaş medyayı karıştıran kavga, yandaş medya kuruluşlarını satın alan patronun yeğeni ile medya grubunun başkanı arasında geçti. Patron, grubu satın almasının ardından, grup harcamaları konusunda adeta IMF reçetesi uygulamaya başladı. Deyim yerindeyse, kör kuruşun hesabı sorulmaya başlandı. Bu durum, grubu uzun yıllardır gölge patronlarla idare eden, yöneticileri rahatsız etti.

Zaman zaman kapalı kapılar ardında, konuyla ilgili sert tartışmalar yaşandı. Hatta yeni patronun parasal konulardaki “sıkılaştırma kararları” Başbakan Erdoğan’a kadar gitti. Başbakan Erdoğan ise danışmanlarının da etkisi ile medya grup başkanına eskisi kadar destek vermedi. Ve sıkıntıyı kendi aralarında çözmelerini istedi.

Bu gerginlik geçtiğimiz günlerde, patronun yeğeni ile medya grup başkanı arasında sert bir tartışmaya yol açtı. Haber merkezinden de duyulan kavgada taraflar birbirlerine sert sözler sarf etti. Hatta gazetenin koridorlarında, medya grup başkanının, patronun yeğenine, “Aklı olan bu gazeteye gelmez” diyerek, yeğene bir daha gazeteye gelmemesini istediği duyuldu. Patronun yeğeni ise buna daha da sert cevap vererek, medya grup başkanına “akıllı ol da gazeteye bir daha sen gelme” dediği öğrenildi. Bu kavganın ardından her iki taraf da gazeteye gelip gitmeye devam ediyor. Ancak, gazete içinde, her iki yöneticinin de birbirleri ile zorunluluk olmadıkça konuşmadıkları dile getiriliyor.

HAVUZ MEDYASI BÖLÜNÜYOR

Öte yandan, yine Başbakan Erdoğan’ın Köşk adaylığı, hükümete yakın medya kuruluşlarında yeni arayışların başlamasına da yol açtı. AKP içinde, “Abdullah Gül’e siyasete dön” çağrısı yapan milletvekilleri gibi, bazı yandaş medya kalemleri de Cumhurbaşkanı Gül ile görüşerek yeni dönemde izlenecek rota konusunda bilgi almaya çalışıyor. Gül’ün ise, bu konuda renk vermediği konuşuluyor. İnternet sitelerinde geçtiğimiz günlerde, bir medya grup başkanının Cumhurbaşkanı Gül ile görüştüğü, bu görüşmeyi de grup başkanının sağ kolunun Başbakan Erdoğan’a anlattığı iddiaları ortaya atılmıştı. Bu olay da olduğu gibi havuz medyasında şimdiden bazı çatlamalar yaşandığı öğrenildi. 
 
Hüseyin Özay/Taraf

Not: Geçtiğimiz günlerde Star Gazetesi'nde Ethem Sancak'la yeğeni Murat Sancak’ın bir dizi kararlar aldıkları konuşuluyordu. Hatta Mustafa Karaalioğlu'nun istifa noktasına geldiği iddia ediliyordu..
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde