Havayolu şirketleri uçak biletlerine zam istiyor

Havayolu şirketleri uçak biletlerine zam istiyor

Şirketler, başta akaryakıt olmak üzere artan maliyetlerini gerekçe göstererek, iç hatlarda halen 352 TL olarak uygulanan ekonomi sınıfı biletlerde 'tavan fiyat'ın yukarı çekilmesini istiyor.

Havayolu şirketleri uçak biletlerine zam istiyor
16px
24px
22.07.2019 19:24
ABONE OLgoogle

Şirketler, bazı hatlarda da operasyonel maliyetlerini kısmak için uçuş sayılarını azalttı.

Havacılık sektörü; dolar kurunun ve akaryakıt fiyatlarının yükselmesi, enflasyon, işçilik ve diğer maliyetlerindeki artış üzerine soluğu Ankara’da aldı ve Ulaştırma Bakanlığı ile görüştü. Görüşmede maliyet artışlarının bir bölümünü bilet fiyatına yansıtmanın kaçınılmaz olduğu görüşü dile getirildi.

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, havayolu şirketleri, başta akaryakıt olmak üzere artan maliyetlerine işaret ederek, ekonomi sınıfı biletlerde halen 352 TL olarak uygulanan 'tavan fiyat'ın yukarı çekilmesini talep etti.

Aynı kategoriye giren biletlerin bir bölümünde de satış fiyatının serbest bırakılmasını, böylece şirketlerin bilet pazarlama ve gelir yaratma marjının genişletilmesini gündeme getirdi.

Şirketler, bir yandan Ankara’da görüşme yaparken, diğer yandan da operasyonel maliyetlerini kısmak için düğmeye bastı. Bazı hatlarda uçuş sayılarını azalttı. Böylece, özellikle yolcu sayısının düşük ya da uçuştan sağlanan gelirin giderleri karşılamadığı hatlarda frene basıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde