Havaalanı otoparkları uçak biletinden pahalı

Havaalanı otoparkları uçak biletinden pahalı

DHMİ tarafından işletilen veya kiraya verilen havaalanlarındaki otopark ücretleri uçak bileti fiyatıyla yarışıyor.

Havaalanı otoparkları uçak biletinden pahalı
16px
24px
25.06.2016 21:41
ABONE OLgoogle
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) verilerine göre 2015 yılında Türkiye’deki 55 havaalanından hizmet alan yolcu sayısı 181 milyon 689 bin kişi. DHMİ tarafından işletilen veya kiraya verilen havaalanlarındaki otopark ücretleri uçak bileti fiyatıyla yarışıyor.

Otopark ücretlerinin piyasa şartlarının üzerinde olduğuna dair çok sayıda şikayet alan CHP İzmir Milletvekili Atila Serter, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Atila Sertel, vatandaşların cebini yakan otopark ücretlerinde indirime gidilmesi için bir çalışma olup olmadığını sordu.

Serbest rekabet şartlarında uçak biletlerinde hatırı sayılı indirimler yapıldığını ifade eden Sertel, havaalanına aracını 1-2 günlüğüne park edenlerin uçak biletine yakın tutarda otopark ücreti ödediğini söyledi. Ortalama bir biletin 100 lira olduğunu, bir aracın üç günlük otopark ücretinin ise 160 TL’nin üstüne çıktığını kaydeden Serter, bu sorunun önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Sertel, şunları söyledi: “Şehir merkezlerinde aracını günlüğü 10-12 lira gibi ücretlere park eden vatandaş, havaalanında günlüğü 30 liradan başlayan ve 40 lirayı bulan ücretlerle aracını park edebiliyor. DHMİ bu konudaki gerekli tedbirleri alarak otoparkları işleten firmaların indirime gitmesini sağlamalı ya da otoparkları DHMİ işletmeli.”

Türkiye’deki bazı önemli havalimanlarındaki bir günlük otomobil otopark ücretleri şöyle: İzmir Adnan Menderes Havalimanı açık otoparkı 31 lira, kapalı otoparkı 41 lira. İstanbul Atatürk Havalimanı açık otoparkı 28 lira, kapalı otoparkı 38 lira. Ankara Ankara Esenboğa Havalimanı açık otoparkı 31,5 lira, kapalı otoparkı 39 lira. Antalya Havalimanı açık otopark 31 lira.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde