Hattat'ın maden işçileri ocağa inmedi

Hattat'ın maden işçileri ocağa inmedi

Hema AŞ’ye ait maden ocağında çalışan madenciler maaşlarında iyileştirme yapılmadığı gerekçesiyle işyerinde eylem başlattı.

Hattat'ın maden işçileri ocağa inmedi
16px
24px
16.12.2011 08:54
ABONE OLgoogle

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde Hema AŞ’ye ait maden ocağında çalışan madenciler maaşlarında iyileştirme yapılmadığı gerekçesiyle işyerinde eylem başlattı. Önceki gece saat 16.00-24.00 vardiyasında nakliyatçı işçilerin başlattığı mücadeleye, kömürde çalışan işçiler de maden ocağına inmeyerek destek verdi.

Hema yetkilileri ise gece ve gündüz vardiya servislerini iptal ederek işçileri işletmeye almadı. İşçilerin eylemine; Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ve sendika üyeleri de destek verdi. GMİS, eylemcilere öğle yemeği ikram etti.

İşçiler adına açıklama yapan kazma ustası Nurettin Ayaz, 4 yıldır zam alamadıklarını belirterek “Madencilik dünyanın en zor işi. Arkadaşlarımız 4 yıldan beri belli bir periyotla zam almıyorlar. Beklentimiz arkadaşlarımızın haklı mücadelesinde gidebileceğimiz yere kadar gitmek. Bugün burada azınlıktayız ama yarın daha çok olacağız. İkramiyemiz, yemek paramız, bayram paramız, çocuk paramız yok, 700 ve 1000 lira arasında maaş alıyoruz” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde