Hattat hangi ünlü sanatçıyı oryantel yapmış?

Hattat hangi ünlü sanatçıyı oryantel yapmış?

Hattat’ın yalısındaki bu fotoğraf hafızalara kazındı.

Hattat hangi ünlü sanatçıyı oryantel yapmış?
16px
24px
22.10.2012 12:24
ABONE OLgoogle

Hattat’ın yalısındaki bu fotoğraf hafızalara kazındı. Mehmet Hattat’ın, Çinli Harbin’le anahtar teslimi santral hizmeti verebilecek tesis kurmak üzere düzenlediği imza töreni sonrası yalısında verdiği davete bu görüntüler damgasını vurmuştu.

Fotoğraf, Bakan Zafer Çağlayan’ın da dikkatini çekmiş. Hattat’a ilk gördüğü yerde takılmış. Hattat da Çinliler’le iş yapabilmek için bu tür organizasyonlara ihtiyaç olduğunu belirterek “Görüyorsunuz Sayın Bakanım, Türkiye’ye katma değer yaratacağız diye nelere katlanıyoruz” cevabını vermiş.

SİBEL CAN ORYANTELLİK YAPMIŞ

Ancak bu cevap espri mahiyetinde olsa gerek. Zira Hattat Ailesi için oryantallik, iş ortaklarına keyifli dakikalar yaşatma mecburiyetinden değil özel zevkten kaynaklanıyor. Aile oryantalleri var. Hattat, “Bu ritüeli seviyorum. Yıllar önce ilk Mustafa Özkan’ın yalısında tanık olmuştum. Bir gün çok param olursa yalıda oturacağım, bir de oryantalim olacak demiştim. Yaptım” diyor. Bu arada ailenin ilk oryantallerinden birinin Sibel Can olduğunu da hatırlatırım. (Ercan İnan/VAtan)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde