Hattat Holding’e bağlı işçiler yine vince çıktı

Hattat Holding’e bağlı işçiler yine vince çıktı

Bartın'ın Amasra ilçesinde Hattat Holding’e bağlı Denfa firmasında çalışan iki işçi, üç aydır alamadıkları maaşlarının ödenmesi talebiyle vincin üzerine çıktı

Hattat Holding’e bağlı işçiler yine vince çıktı
16px
24px
18.10.2018 07:58
ABONE OLgoogle

Hattat Holding’e bağlı çalışan işçiler hak gaspı sebebiyle yine vincin üzerine çıktı. Hattat Holding’e bağlı Denfa taşeron firmasında çalışan iki işçi, üç aydır alamadıkları maaşlarının ödenmesi talebiyle vincin üzerine çıktı.

Vincin üzerinden video paylaşan işçiler, "Bizler 7, 8 ve 9'uncu ayların maaşlarını alamadık. Evimize bir lira götüremiyoruz. Okullar açıldı, kış geldi. Maaşlarımızın akıbeti konusunda bilgi vermiyorlar” dedi.

Maden sahasından alınan bilgiye göre, iki işçi vincin üzerine çıktığında maden sahasının asansörleri durduruldu. Sabah saatlerinde maden sahasına inen 15 işçi de maden sahasında mahsur kaldı. Maden sahasının başka bir çıkışı olmadığı için eylem sonlanmadan işçilerin çıkışının imkansız olduğu bildirildi.  Hattat, devletten izni aldı yüzlerce işçiyi kapıya koydu

JANDARMA YEMEK VE SU VERİLMESİNİ ENGELLİYOR

İş bırakma eylemi yapan Remzi Erdoğan, "Çocuklarımın okulları açıldı, kış geldi. maaşlarımız hakkında hiçbir bilgi verilmedi. Arıyoruz patronumuzu cevap vermiyor. Yazılı olarak sunduğumuzda yine ters tepkiler veriliyor. Siz elinizden geleni yapmıyorsunuz sabredin gibi nağmeler sarfetmekte" diye konuştu.

Kuleye çıkan arkadaşlarına yemek ve su vermelerinin jandarmalar tarafından engellediğini belirten Erdoğan, "2 arkadaşımız oraya aç çıkmışlar jandarma oraya ekmek vermemizi istemiyor. Açlıktan dolayı tansiyonları düştüğünde aşağı düşerlerse bunun hesabını kim verecek, o hattat mı verecek Mehmet Ali bey mi verecek?" dedi.  Hattat, vince çıkanların tazminatlarını ödedi, eylem bitti

‘HANİ KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR DİYENLER NEREDE ?’

Bu eylemin ciddi bir eylem olduğunu ve sonunun ölümle bitebileceğini belirten işçiler seslerinin duyulmadığını ve önemsenmediklerin şu sözlerle belirtti:

"Her gelen yanına yalan çuvalı ile geliyor. Boş vaatler. Çarşamba günü paranız yatacak, çarşamba geliyor; cuma günü yatacak. Arkadaş Cuma ama tarih yok. Bu kadar insafsızlık olamaz. Burdan büyüklere sesleniyorum; hani diyorlar ya 'komşumuz açken tok yatan bizden değildir', hani biz açız siz nasıl bir Müslümansınız? Bizim haberimiz yok, duymadık diyenler siz Türkiye'de kuş uçsa duyuyorsunuz da niye bu adamın yanına gidip 'Arkadaş senin yumurta bini geçti, bu işçi çocuk okutuyor, bu işçi ev geçindiriyor' demiyor"

İşçiler maddi durumlarının son noktasına geldiklerini söyledi.

‘BEN ÖLÜRSEM ÇOLUK ÇOCUĞUM RAHAT EDER’

Ölmeden eşi ve çocuğuna yardım gelmeyeceğini söyleyen işçiler devletin ancak ölüm sonucunda çocuklarına ve eşine yardım edeceklerini belirtti. İşçiler şöyle konuştu:

"Şu bir gerçek; Ben ölürsem devlet eşime çocuğuma sahip çıkar, benim yaşamam suç. Çünkü ben ölürsem onları emekli yapacak. Benim yaşamam suç mu ya, böyle mi sahip çıkacaksın benim eşime çocuğuma! Bu iş bir ölümle bitecek. Bir ölüm olursa taşlar yerine oturacak bunlar bunu istiyor. Bir kişi hayatını kaybederse iş rayına oturacak."

‘ÖLÜM NOKTASINA GELMEDEN SON BULMASINI İSTİYORUZ’

İşçilerin eylemine destek olmak için Zonguldak ÖDP, Amasra Eğitim-Sen şubesi ve Bartın Halkevleri eyleme katılarak destek verdi. Eylemde açıklamda bulunan Recai Çakır, "Biz yine işçi arkadaşlarımızın yanındayız. Hema’nın mağdur ettiği işçi arkadaşlarımızla yan yana geldik. Arkadaşlarımız daha önce haklarını alabilmek için mücadele eden ve şirketin sözlerine siyasetin sözlerine inanarak geri dönen arkadaşlardır. Biz o gün de aynı şeyi söyledik maalesef arkadaşlarımızın hakkının talebi şirketin kredi taleplerine kurban ediliyor biz; siyasi yetkilileri de, bürokratları da şirketin kredi taleplerini peşinde koşmak yerine biran önce bu insanların bu arkadaşlarımıza sahip çımaya çağırıyoruz. ölüm noktasına gelmeden son bulmasını istiyoruz" dedi.

Deniz Yerlikaya/Birgün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde