Hatemi’nin ‘manevi kızı'... Bylock’tan yasak aşk çıktı

Hatemi’nin ‘manevi kızı'... Bylock’tan yasak aşk çıktı

Doç. Dr. Burcu Kalkan Oğuztürk hakkında FETÖ soruşturması "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açıldı

Hatemi’nin ‘manevi kızı'... Bylock’tan yasak aşk çıktı
16px
24px
18.02.2019 08:32
ABONE OLgoogle

Oğuztürk, Bylock’u kullandığını itiraf etti. Oğuztürk, "Eşiyle arasında problem olduğu dönemde Bora Erdem ile tanıştığını ve aralarında duygusal yakınlaşma olduğunu, Erdem'in gizli haberleşme amacıyla telefonuna Bylock yüklediğini" söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Doç. Dr. Burcu Kalkan Oğuztürk hakkında FETÖcülerin kullandığı gizli haberleşme uygulaması Bylock kullandığı için 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi. 

Sanık Oğuztürk, iddianamede yer alan ifadesinde 2013’te geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bir üniversitede tedavi olduğunu, bu süreçte tanıştığı üniversitenin genel sekreteri Bora Erdem’in kendisiyle sürekli ilgilendiğini ve zamanla aralarında duygusal bir yakınlaşmalarının olduğunu anlattı.

“ALAEDDİN KAYA’NIN DAMADI”

İfadesinde “Eşimizle aramıza anlaşmazlıktan kaynaklı soğukluk girince hastalığımın tedavi sürecinde Bora Erdem’in bana ayrı bir ilgi duymasından kaynaklı duygusal temasımız oldu” diyen sanık Oğuztürk, ilişkilerinin gizli kalması için Bora Erdem’in 2014’te ByLock programını kendi telefonuna indirdiğini aktardı. Oğuztürk, Bora Erdem’in Alaeddin Kaya’nın damadı olduğunu gözaltına alınınca öğrendiğini iddia etti.

WHATSAPP KONUŞMALARINDA DARBE İZİ

İddianamede, sanığın bilgisayarından örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in fotoğrafları, örgütün yayın organlarının haber görüntüsü, telefonunda da ByLock ve Kakao Talk uygulamasının kalıntıları, hard diskte ise örgüt elebaşı Gülen’e ait ve Gülen’i anlatan elektronik kitapların bulunduğu vurgulandı. 

 İddianamede, yine sanığın telefonunun içerisinde WhatsApp mesaj kayıtlarında “vazifeye durma, darbe” içerikli kelimelerin geçtiği birçok mesaj kaydının bulunduğu ifade edildi.

HATEMİ İLE ÜNLÜ ‘MHP RAPORU’NU HAZIRLAMIŞTI

Prof. Dr Hüseyin Hatemi’nin ‘manevi kızı’ olarak bilinen ve Hatemi ile çok sayıda önemli akademik çalışmaya imza atan Oğuztürk’ün ismi son olarak; MHP’de muhaliflerin, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi için açtığı davada  mahkemenin yetkisiz olduğuna dair rapora imza atmasıyla gündeme gelmişti. 

 İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Hatemi ve Doç. Dr. Burcu Kalkan Oğuztürk’ün hazırladığı 9 sayfalık ‘MHP raporu’nda olağanüstü kongre talebinin hukuksuz, mahkemenin ise yetkisiz olduğu savunulmuştu.

Can Özçelik/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde