Hastanelerin kupon arazileri ne olacak?

Hastanelerin kupon arazileri ne olacak?

Bilkent ve Etlik Şehir Hastanelerinin hizmete girmesiyle kapanacak hastanelerin üzerinde bulunduğu kent merkezindeki kupon arazilerin akıbeti merak ediliyor. CHP’li Emir, hastane arazilerini ve üzerindeki binaları Meclis gündemine taşıdı

Hastanelerin kupon arazileri ne olacak?
16px
24px
15.02.2019 04:44
ABONE OLgoogle

Ankara’da Etlik ve Bilkent Şehir Hastaneleri’nin tamamen hizmete girmesiyle kent merkezindeki 13 köklü hastane kapanacak.

Hastanelerin binaları ve kıymetli arazilerinin akıbeti bilinmezken Sağlık Bakanlığı, hastanelerin içerisindeki tıbbi cihazların ise ülke genelinde ihtiyacı olan diğer hastanelere dağıtılacağını duyurdu. CHP Milletvekili Murat Emir, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan, kapatılacak hastanelerin arazileri ve binaları ile ilgili açıklama istedi. Emir, “Taşınacak ve sonrasında kapatılacak hastanelerdeki tıbbi cihazlar, taşınmazlar ve arazilerin durumu ne olacaktır?” sorusunu yöneltti.

Emir, kapatılacak hastanelerin taşınmazları ile arazilerinin hastaneyi yapan şirketlere verileceği iddiasının doğru olup olmadığını sordu. 

ARAZİ MUAMMASI

TTB’nin açtığı dava sonucunda Danıştay, ilk sözleşmede yer alan hastanelerin arazilerinin yapımı gerçekleştiren şirketlere devredilmesine ilişkin kararı bozdu. Sağlık Bakanlığı, Numune Hastanesi’nin tarihi özellik taşıyan merkez binasının dışında kalan bölümü ile diğer 12 hastanenin yıkılacağını duyurdu. Kent merkezinde kalan ve rant konusu olacağından kuşku duyulan kıymetli arazilerin akıbetine ilişkin ise henüz net bir açıklama yapılmadı.  Seçim için ‘Sembolik’ açılış

HASTANELER BOŞALIYOR

Şehir hastaneleri için Doktor Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Hastanesi, Ulus Devlet Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ulucanlar ek poliklinik binası, Dışkapı Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi pek çok hastane kapanacak. Bilkent’in hizmete başlaması ile Yüksek İhtisas ile Atatürk Hastanesi’nin taşınması tamamlandı.

ACELEYLE AÇTILAR HİÇBİR ALTYAPI YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Avrupa’nın en büyük, dünyanın 3. büyük hastanesi olduğu iddia edilen Bilkent Şehir Hastanesi’nde hasta kabulüne resmen başlandığını açıkladı. Buna karşın, Yerel seçime yetiştirmek için önceki gün acele ile yapılan açılışın ilk gününde hastalar sık sık kaybolmuştu. Tetkik sonuçları, sistem arızası nedeniyle verilmemişti. EKG çektirmek isteyen hastalara, “kâğıt yok” denilmişti. Hastalar, EKG çektirmek için saatlerce kâğıt beklemekten yakınarak, “Her şeyi tamamlanmadan bir hastane neden açılır ki?” diye sormuştu.

Burcu Cansu/Birgün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde