Hastanede Emine skandalı

Hastanede Emine skandalı

Hastanede idrar yolları tedavisi için bekleyen 36 yaşındaki bir kadının rahmi yanlışlıkla alındı

Hastanede Emine skandalı
16px
24px
29.08.2008 08:49
ABONE OLgoogle

Denizli Devlet Hastanesi kadın doğum servisinde yan yana yatan ve adları aynı, soyadları benzer olan iki hasta ameliyat ekibi tarafından karıştırıldı. İdrar yolları tedavisi için bekleyen Emine Çelik (36), rahmi alınacak Emine Çalıkuşu'nun yerine ameliyathaneye götürüldü.

İdrar yolları operasyonu uygulanması gereken Emine Çelik'in(36) yanlışlıkla rahminin alındığı, hastanın Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Durumun ortaya çıkması üzerine hastane yönetimi de ameliyat ekibi ve doktorlar Ü.Y. ile M.Ç. hakkında soruşturma başlattı. Olayı doğrulayan Başhekim Ramazan Canural, 13 Ağustos Çarşamba günü, isimleri aynı, soyadları benzeyen iki hastanın ameliyatlarının birbirine yakın zamanlarda yapılmasının planlandığını söyledi.

Rahmi alınacak hasta Emine Çalıkuşu'nun görevliler tarafından sadece adıyla hitap edilerek çağrıldığını ifade eden Canural, bu çağrıya idrar yolları tedavisi için bekleyen diğer hasta Emine Çelik'nin (36) 'benim' diyerek gittiğini ve idrar yolları tedavisi uygulanması gereken hastanın rahminin alındığını bildirdi. Dr. Canural, şunları kaydetti:

"İsimleri aynı, soyadları benzeyen ve birbirine yakın ameliyat yapılması planlanan 2 hastadan birisi sadece ismiyle çağrılması suretiyle 'o kişi benim' diyerek ameliyat salonuna götürülmüş. Yanlışlıkla diğer hastaya yapılması gereken ameliyat, başka doktorlar tarafından yapılmış. Her türlü ameliyatta dünyanın bütün medeni hastanelerinde uygulanması gereken ameliyat öncesi prosedürler ve kurallar hastanemiz idaresince konulduğu halde, bu kurallara uymadan ameliyatı başlatan, gerçekleştiren ve sonlandıran ameliyat ekibi hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Olaya savcılık el koydu. Olayla ilgili araştırma yapılması için Sağlık Bakanlığından müfettişler de çağrıldı."

BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Sağlık Bakanlığı, Denizli Devlet Hastanesi'nde iki hastanın karıştırılarak yanlış ameliyat yapılmasıyla ilgili soruşturma başlattı. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada neticenin çok yakında kamuoyu ile paylaşılacağı da belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde