Haşimi idam cezasını duydu Davutoğlu'na gitti

Haşimi idam cezasını duydu Davutoğlu'na gitti

Irak mahkemesi, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el-Haşimi ve korumalarından Ahmed Kahtan hakkında, gıyablarında idam cezası kararı verdi.

Haşimi idam cezasını duydu Davutoğlu'na gitti
16px
24px
09.09.2012 20:01
ABONE OLgoogle

Irak Yüksek Yargı Konseyi resmi sözcüsü Hakim Abdussettar Bayraktar, Irak Merkezi Cinayet Mahkemesi'nin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el-Haşimi ve korumalarından Ahmed Kahtan hakkında, "asılarak idam edilmeleri" cezası verdiğini açıkladı.

Bayraktar, Haşimi ve Kahtan'ın, "adam öldürmeye azmettirmek ve teröre destek vermek" suçundan Terörle Mücadele Kanunu'nun 4'üncü maddesine göre ceza aldıklarını, temyiz yolunun ise açık olduğunu bildirdi.

Haşimi, yargı süreciyle ilgili olarak daha önce yaptığı açıklamalarda kendini savunmuş, suikast timleri kurdurarak Başbakan Nuri el-Maliki'nin de aralarında olduğu Iraklı liderlere suikastler tezgahladığı şeklindeki iddiaların asılsız olduğunu ifade etmişti.

Haşimi Ankara'da

Öte yandan, Tarık el-Haşimi Ankara'ya geldi. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi ile bir araya geldi. Haşimi, gıyabında verilen idam cezası ile ilgili yakında bir açıklama yapacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'nin Dışişleri Bakanlığı konutunda yaptıkları görüşmenin sonunda Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı arabasına binerken kısa bir açıklama yaptı.

Haşimi, Irak'ta gıyabında verilen idam cezası ile ilgili olarak yakında bir açıklama yapacağını, bunun hazırlığı içinde olduğunu söyleyerek, basın mensuplarından sabırlı olmalarını istedi ve yapacağı açıklamaya bütün basını davet edeceğini kaydetti.

Tarık Haşimi, Davutoğlu ile görüşmesinin önceden planlanmış bir görüşme olduğunu da ifade ederek, ikili ve ortak çıkarları ilgilendiren çeşitli konuları ele aldıklarını bildirdi.

Haşimi soru üzerine, bu akşam Ankara'da kalacağını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları da Davutoğlu-Haşimi görüşmesinde Türkiye ile Irak'ı ilgilendiren konuların yanı sıra Haşimi hakkındaki idam cezasının da ele alındığını belirtti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde