Haşim Kılıç oğlunun Bylock'u için ne dedi?

Haşim Kılıç oğlunun Bylock'u için ne dedi?

AYM eski Başkanı Haşim Kılıç'ın oğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Haşim Kılıç oğlunun Bylock'u için ne dedi?
16px
24px
27.01.2018 12:29
ABONE OLgoogle

Anayasa Mahkemesi eski  Başkanı Haşim Kılıç'ın oğlu Fatih Samet Kılıç hakkında, FETÖ soruşturması kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yakalama kararı çıkartıldı. Kılıç'ın Bylock kullanıcısı olduğunun tespit edildiği belirtildi.

HAŞİM KILIÇ’TAN AÇIKLAMA

Oğlu Fatih Samet Kılıç hakkında Bylock gerekçesiyle yakalama kararı çıkarılan Haşim Kılıç konuyla ilgili açıklama yaptı.  Haşim Kılıç'ın oğlu hakkında FETÖ'den yakalama kararı

Haşim Kılıç açıklamasında şöyle dedi:

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ByLock kullanıcısı olduğu iddiasıyla oğlum Fatih Samet Kılıç hakkında soruşturma açılması ve bunun bazı basın yayın organlarında yer alması nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Öncelikle şunu açıkça ve önemle belirtmeliyim ki oğlumun, FETÖ isimli terör örgütüyle hiçbir zaman uzaktan yakından bir ilgisi olmamıştır. Fatih Samet hakkındaki ByLock veya herhangi bir şekilde bu terör örgütüyle irtibatlı olduğu iddialarını kabul etmemiz kesinlikle mümkün değildir. Kendisinin çevresi ve sosyal hayatı birlikte değerlendirildiğinde, adı geçen örgütle ilişki kurulabilmesinin imkansızlığı da ortaya çıkacaktır.

Oğlum Fatih Samet Kılıç, zaten 12 yıldır yurtdışında çalışmakta ve kendi kurduğu işleriyle ilgilenmekte olup, yurda aralıklarla gelip gitmektedir. Soruşturmanın gizliliği nedeniyle aileye verilmeyen bilginin basın organlarında ayrıntılı biçimde yer alması oldukça düşündürücü ve üzücüdür.

42 yıllık devlete hizmet hayatının büyük bölümünü Anayasa Mahkemesi’nde geçirmiş, emekli bir yargı mensubuyum. Görev sürem içinde, FETÖ’nün Balyoz, Ergenekon ve buna benzer davalarla kurduğu kumpasları, bireysel başvuru kararlarıyla tespit ederek etkisiz hale getiren Anayasa Mahkemesi’nin başkanı olarak oğluma yapılan bu suçlama, beni ve ailemi derinden üzmüştür. Şerefimle devletime hizmet ederek koruduğum ismimi, hiç kimsenin kirletmesine asla izin vermeyeceğimi kamuoyuna önemle duyururum.”

NE OLMUŞTU

Anayasa Mahkemesi FETÖ sanığı Mehmet Altan ve Şahin Alpay hakkında "hak ihlali" kararı vermişti. Altan ve Alpay'ın hakkında iki ayrı ağır ceza mahkemesi, AYM'nin gerekçeli kararının çıkmasını beklediklerini ifade ederek tahliye kararı vermemişti. Anayasa Mahkemesi'nin Altan ve Alpay hakkında verdiği "hak ihlali" kararı hükümet tarafından çok sert bir dille eleştirilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde