Hasan Aslanoba'nın pişmanlığı: Nasıl şah-mat oldum!

Hasan Aslanoba'nın pişmanlığı: Nasıl şah-mat oldum!

Tazedirekt’i kapatan Hasan Aslanoba, bütçelediğinin üzerinde zarar oluşunca şah-mat olduğuna karar verdiğini söyledi.

Hasan Aslanoba'nın pişmanlığı: Nasıl şah-mat oldum!
16px
24px
03.03.2016 10:20
ABONE OLgoogle
Tazedirekt’i kapatan Hasan Aslanoba, bütçelediğinin üzerinde zarar oluşunca şah-mat olduğuna karar verdiğini söyledi. Aslanoba, ‘Geriye baktığımda keşke sadece yatırımcı olarak kalsaydım diyorum’ dedi.

Erikli Su’yu Nestle’ye sattıktan sonra melek yatırımcı olarak Türkiye internet ekosisteminde adını duyuran Hasan Aslanoba,  Tazedirekt’i neden kapattığını ilk kez açıkladı. Tecrübeyi webrazzi ile paylaşan Aslanoba, şu ifadeleri kullandı:

“Tazedirekt, kısa sürede, tam anlamıyla bir ‘love brand’ olmayı başarmasına rağmen çok yüksek hızda nakit yakıyordu ve bu durum sürdürülemez hale gelmişti. Son 5 ayda aylık ortalama yüzde 30’luk büyüme, 2016 Ocak ayı net ciromuzu 2 milyon TL’nin üzerine taşımıştı ancak en altta nominal TL zararımız, bazı oranlar iyileşse bile, çok fazlaydı. Kârlılığı yakalamak için 4-5 yıl zarar etme riskini göze almıştım. Bütçelediğim zarar ile gerçekleşen zarar arasında büyük uçurum oluşmaya başlamıştı. Kapatmadan önce, farklı senaryolar çalıştım ancak çıkış yolu bulamadım. Sonunda şah-mat olduğuma karar verip hızlıca kapatma kararımı uyguladım.”
 
Keşke yatırımcı kalsaydım
 
Hasan Aslanoba, bu başarısızlıktan hangi sonuçları çıkarttığını da dile getirdi. Tazedirekt için çok çalıştığı halde başka işlerden kopmamak ve odak eksikliğini önemli bir sorun olarak ifade eden Hasan Aslanoba, ayrıca bir teknoloji girişimcisi olarak yetenekleri henüz test edilmediği halde e-ticaretin en zorlu alanı olan taze gıdayı hedeflediğine dikkat çekti. Aslanoba, şöyle devam etti: 
 
“İyi bir ekip kurarım, onlara liderlik ederek başarılı olurum varsayımı hiç tutmadı. Üst yönetim için anlaştığım bazı arkadaşların seçiminde isabet oranım oldukça düşük çıktı; maalesef zamansız işten ayrılmalar ve performans sorunları yaşadık. ‘Gelen gideni aratır’ endişesiyle, bazı yönetici değişikliklerini yapmakta da geç kaldım. Geriye baktığımda, tam odaklanamayan bir girişimci olmak yerine, keşke sadece yatırımcı olarak kalsaydım diyorum. Bundan sonraki iş hayatımda da sadece yatırımcı olmayı planlıyorum.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde