Hasan Aslanoba'nın izinden giden yatırımcı

Hasan Aslanoba'nın izinden giden yatırımcı

Otomotiv dünyasının yakından tanıdığı profesyonel yöneticilerden biri de Hasan Aslanoba’nın izinden gitmeye karar verdiğini öğrendik. Bu isim, ...

Hasan Aslanoba'nın izinden giden yatırımcı
16px
24px
27.06.2014 12:06
ABONE OLgoogle
E-ticaret gittikçe gelişiyor. Her gün yeni bir girişim, yeni bir site kuruluşuna tanık oluyoruz. Son zamanlarda klasik ekonomi içinde gördüğümüz işadamı ve profesyonel yöneticiler de yatırımcı olarak bu sitelerle ilgileniyor. Bu konuda en bilinen isim Erikli Su’nun eski sahibi Hasan Aslanoba…

Türkiye’nin önde gelen melek yatırımcıları arasına kısa sürede giren Aslanoba, Buldumbuldum.com’dan İncir.com’a Tasit.com’dan Firsatbufirsat.com’a kadar 15’e yakın siteye start-up yatırımı yaptı. Bu arada geçenlerde otomotiv dünyasının yakından tanıdığı profesyonel yöneticilerden birinin de Aslanoba’nın izinden gitmeye karar verdiğini öğrendik. Bu isim, Kurthan Tarakçıoğlu…

2003-2010 yılları arasında Hyundai Türkiye’de üst düzey yöneticilik yapan Tarakçıoğlu, Mayıs 2010’da Hyundai Assan Otomotiv’in yurtiçi satış ve pazarlama operasyonlarından sorumlu genel müdürlük görevinden ayrılmıştı. Buradan ayrıldıktan sonra bir yıl süreyle İSOT’lar Grup’ta CEO’luk yapan Tarakçıoğlu daha sonra da 2011’in ikinci yarısında profesyonel yöneticiliğe son verip kendi danışmanlık şirketi, Kurthan Tarakçıoğlu Consulting’i kurmuştu.

Halen danışmanlık faaliyetlerini sürdüren Tarakçıoğlu geçen ay melek yatırımcı olarak e-ticarette yerini almış. Tarakçıoğlu, günlük araç kiralama hizmetleri veren Otoredi.com sitesine ortak olmuş. Diğer bir deyişle Otoredi Elektronik Ticaret A.Ş. şirketinin hislerinin büyük bölümünü almış.

İzmir ve çevresindeki araç kiralama şirketlerini bir platformda birleştiren Otoredi.com, zaman içinde hizmet bölgesini genişletmiş. Şu anda 30’a yakın araç kiralama şirketinin 10 bine yakın araçlık filosuna ulaşımı internet üzerinden sağlayan siteyi İlhan Yılmaz, Hamdi Gürkan Gürsoy ve Yiğit Nalkıran kurmuştu.

Daha sonra şirketin yüzde 90’ını İhsan Elgin satın almıştı. Halen Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Direktörlüğünü yürüten Elgin Otoredi’den çıkmak isteyince Tarakçıoğlu talip olmuş. Tarakçıoğlu şirketi büyütmek için kolları şimdiden sıvamış.

Para Dergesi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde