Hasan Aslanoba’nın büyük yatırımı

Hasan Aslanoba’nın büyük yatırımı

İnternet üzerinden girişim fikirlerini hayata geçiren genç girişimcilerin son yıllarda en çok mail attığı, gördüğünde resim çektirmek istediği işadamı kimdir, dersiniz?..

Hasan Aslanoba’nın büyük yatırımı
16px
24px
23.01.2015 14:48
ABONE OLgoogle
İnternet üzerinden girişim fikirlerini hayata geçiren genç girişimcilerin son yıllarda en çok mail attığı, gördüğünde resim çektirmek istediği işadamı kimdir, dersiniz?.. Bu konuda tartışmasız yanıt Hasan Aslanoba…

Aile şirketi Erikli Su’nun tamamını Nestle’ye sattıktan sonra sanal dünyadaki fırsatlara odaklanan Aslanoba, 2012’den bu yana Bitaksi’den Modanisa.com’a Mealbox’tan Webrazzi’ye kadar 56 şirkete ortak oldu. Bu yatırımları için 50 milyon dolarlık bir bütçe kullanan Hasan Aslanoba, ilk kez geçen yıl fikri kendisine ait olan bir projeyi sıfırdan hayata geçirdi.

Proje, Tazedirekt.com sitesiyle hayat buldu. Adından da anlaşılacağı üzere sitede taze ve organik gıda satılıyor ve ürünler tüketicinin ayağına ulaştırılıyor.

Geçen yıl nisan ayında faaliyete geçen ve Bursa’da pilot bölge olarak satış yapan Tazedirekt.com geçen yılın son günlerinde sessiz sedasız İstanbul’un Anadolu Yakası’na sipariş ulaştırmaya başladı. Kendi dağıtım ağını kendisi kuran firma, Ümraniye, Ataşehir ve Kadıköy bölgesinde yaşayanlara hizmet veriyor. Bu yılın nisan ayında ise Etiler, Ulus, Şişli, Göktürk gibi Avrupa Yakası’ndaki bölgelerden sipariş alınacağı belirtiliyor.

Konu ile ilgili konuştuğumuz Aslanoba Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aslanoba bu projeye çok önem veriyor. Bu sıradan bir internet satış projesi değil. Sitedeki önemli kalemlerdeki tedariklerin yatırımını da bizzat Aslanoba yapmış.

Örneğin, kendisine ait olan Bursa’daki Boğazköy Çiftliği’nden kırmızı et sağlanıyor. Bu çiftlikte halen bin 200 büyükbaş ve 6 bin küçükbaş yetiştiriliyor. Organik meyve sebze ise çoğunlukla yine Aslanoba’ya ait Bostandere Çiftliği’nden sağlanıyor. Hasan Aslanoba, “Gezen organik tavukla ilgili çok ciddi talep var. Boğazköy Çiftliği’mizde bu konuda yatırım yapıyoruz. Ayrıca kendi tesislerimizde kendi markamızla günlük süt işine de gireceğiz” diye konuşuyor.  
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde