Harvard ekonomi uzmanı: Zehirlerden zehir beğen

Harvard ekonomi uzmanı: Zehirlerden zehir beğen

Ekonomist Dani Rodrik, kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamada, dolar karşısında değer kaybeden Türk Lirası'nı düşüşten kurtarmanın yollarını paylaştı.

Harvard ekonomi uzmanı: Zehirlerden zehir beğen
16px
24px
24.05.2018 07:47
ABONE OLgoogle

Dolar hız kesmeyerek 4.9271 lira ile yeni tarihi rekor düzeye yükseldi. Ekonomist Dani Rodrik, kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamada, dolar karşısında değer kaybeden Türk Lirası'nı düşüşten kurtarmanın yollarını paylaştı.

Türk Lirası'nın serbest düşüşünü durdurmak icin yalnız üç seçenek var' diyen Harvard ekonomi uzmanı Dani Rodrik twitter hesabından 'zehirlerden zehir beğen' dedi ve 3 seçeneği şöyle sıraladı:

'Bir not daha. Bahsettigim önlemler dahi krizi ancak geçici olarak durdurabilir. Kamu maliyesi, tasarruf politikalari, ve özel sektör finansmani konusunda ciddi atılımlarla desteklenmeleri gerekecek. Doların yükselişine seyirci kalmak cözüm degil zira dolar bazında borçlanmis özel sektörü iflasa götüreceği gibi enflasyonu kontrolsüz hale getirecek. Er ya da geç bu önlemlerden biri gerekecek. Bekledikçe maliyet artiyor. TL’nin serbest düşüşünü durdurmak icin yalnız üc seçenek var.

1. TCMB rezervlerini tuketmek pahasina dolar satacak.

2. Faizlerde ciddi bir artis yapilacak.

3. Sermaye kontrollari. Zehirlerden zehir begen'

İşte Rodrik'in tweetleri;

?ref_src=twsrc%5Etfw">23 Mayıs 2018
?ref_src=twsrc%5Etfw">23 Mayıs 2018
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde