Hanzade Doğan'ın Erdoğan korkusu: Aman duymasın, ben feministim

Hanzade Doğan'ın Erdoğan korkusu: Aman duymasın, ben feministim

Aydın Doğan'ın kızı Do­ga­non­li­ne Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Han­za­de Do­ğan Boy­ne­r’­den Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilginç çekingenliği....

Hanzade Doğan'ın Erdoğan korkusu: Aman duymasın, ben feministim
16px
24px
03.03.2015 05:37
ABONE OLgoogle
Kadın istihdamındaki 6 puanlık artışın ekonomik büyümeyi yüzde 15’e taşıyacağını belirten kadın yöneticiler, “Kadını değil, Türkiye’de bir an önce zihniyeti dönüştürün” dedi…
Ka­dın­lar Gü­nü te­ma­sı ile top­la­nan Tür­ki­ye­’nin ön­de ge­len ka­dın yö­ne­ti­ci ve CE­O’­la­rı, top­lu­ma ve iş dün­ya­sı­na dö­nük sert me­saj­lar ver­di.

Son dö­nem­ler­de ar­tan ka­dın ci­na­yet­le­ri ve iş dün­ya­sı­nın ka­dı­na yak­la­şı­mı­nın eleş­ti­ril­di­ği top­lan­tı­da en dik­kat çe­ki­ci çı­kış ise “Tür­ki­ye­’de ah­lak an­la­yı­şı ka­dı­na kı­sıt­lan­mış du­rum­da. Ama norm­la­ra ba­kıl­dı­ğın­da bi­zim dün­ya­da­ki en ah­lak­sız top­lum­lar­dan bi­ri ol­du­ğu­muz or­ta­ya çı­kı­yo­r” açık­la­ma­sı ile Do­ga­non­li­ne Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Han­za­de Do­ğan Boy­ne­r’­den gel­di.

AMAN ER­DO­ĞAN DUY­MA­SIN

Kız ço­cuk­la­rı­nın okul­laş­ma ora­nı­nı ar­tır­ma­ya dö­nük ola­rak baş­la­tı­lan ‘Ba­ba be­ni oku­la gön­der pro­je­si­’ ile bel­li bir ba­şa­rı­ya ulaş­tık­la­rı­nı kay­de­den Boy­ner, “Tür­ki­ye­’de te­mel ah­lak ku­ra­lı yok. Ör­ne­ğin bir sı­ra­da di­ğe­ri­nin önü­ne geç­meyi ah­lak­sız­lık ola­rak gör­mü­yor ama ay­nı ki­şi kız kar­de­şi okul­da bir er­kek ar­ka­da­şı ile yan ya­na yü­rü­dü di­ye çe­kip onu vu­ra­bi­li­yor. Türk top­lu­mun­da ah­lak ka­dın­la kı­sıt­lan­mış du­rum­da. Bi­zim ba­şa­rı­lı ola­bil­me­miz için bu zih­ni­ye­ti de­ğiş­tir­me­miz la­zı­m” de­di.

Boy­ner, ka­dın is­tih­da­mı­nı yu­ka­rı çek­me­nin de bir zih­ni­yet me­se­le­si ol­du­ğu­na dik­kat çe­ke­rek, “Cum­hur­baş­ka­nı duy­ma­sın ama ben ken­di­mi fe­mi­nist ola­rak ta­nım­lı­yo­rum. Şir­ke­tim­de açık po­zis­yon ol­du­ğun­da da­nış­ma­nı­ma ver­di­ğim ta­nım ka­dın­dı­r” açık­la­ma­sı ile şir­ket­le­rin­de ka­dın is­tih­da­mı­nı ön­ce­lik­len­dir­dik­le­ri­ni söy­le­di.

GE Tür­ki­ye Baş­ka­nı Ca­nan Öz­soy ise Tür­ki­ye­’de yüz­de 29 olan ka­dın is­tih­dam ora­nı sa­de­ce 6 pu­an ar­tı­rıl­sa eko­no­mik bü­yü­menin yüz­de 5’ten yüz­de 15’e çı­ka­ca­ğı­nı an­la­tarak Öz­soy, “Es­nek ça­lış­ma mo­de­li­ni biz yıl­lar­dır uy­gu­lu­yo­ruz ve bu ça­lı­şan ba­ğım­lı­lı­ğı­nı ar­tı­rı­yo­r” di­ye ko­nuş­tu.  

Ci­ti­bank Tür­ki­ye CE­O’­su Ser­ra Ak­ça­oğ­lu da iş dün­ya­sın­da­ki en bü­yük so­ru­nun eşit­siz­lik ol­du­ğu­nu an­la­tır­ken, “E­şit fır­sat tüm so­run­la­rı hal­le­de­cek­ti­r” açık­la­ma­sı­nı yap­tı. Co­ca Co­la Tür­ki­ye Baş­ka­nı Or­ta As­ya Bö­lüm Baş­ka­nı Gal­ya Fray­man, tüm dün­ya­da 20 tril­yon do­la­ra ula­şan ev har­ca­ma­la­rı­nın yö­ne­ti­min­de ka­dın­la­rın ol­du­ğu­na dik­kat çek­ti. Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde