Hanzade Doğan'a savcıdan şok!

Hanzade Doğan'a savcıdan şok!

Sabah'ta yer alan "Hanzade Doğan'a Kaçakçılık Sorgusu" haberi hakkında suç duyurusunda bulunan Hanzade Doğan Boyner'e İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan şok...

Hanzade Doğan'a savcıdan şok!
16px
24px
05.11.2015 04:00
ABONE OLgoogle
Sabah'ta yer alan "Hanzade Doğan'a Kaçakçılık Sorgusu" haberi hakkında "soruşturmanın gizliliğinin ihlali" talebiyle suç duyurusunda bulunan Hanzade Doğan Boyner'e İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı basın özgürlüğü dersi verdi. 

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Hanzade Doğan Boyner, SABAH muhabiri Ali Oktay'ın kendisinin POAŞ'taki kaçakçılık ve yolsuzluk hakkında ifadesi alındığını anlatan haberi nedeniyle şikayetçi olmuştu.

Her defasında basın ve fikir özgürlüğünden bahseden, gazetecilerin istediklerini yazmada özgür olması gerektiğini söyleyen Doğan, konu kendi menfaati olunca basın özgürlüğünü hiçe saydı."Soruşturmanın gizliliğinin iptali" istemiyle suç duyurusunda bulundu.

Dosyayı inceleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi.

Savcılık gerekçesinde "İfade özgürlüğünün ayrılmaz bir parçası olan basın özgürlüğünün amacı, güncel olaylar, politik konular, veya kamuoyunu ilgilendiren kişiler hakkında haber verme, eleştiri yapma, ve bunları basın yayın araçlarıyla kitle iletişime sunma ve bu şekilde fikir oluşturma haklarını güvenceye almaktır" dedi. 

Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde