POAŞ dosyası 7 yıl sonra raftan indi: Doğan Holding'e yeni soruşturma

POAŞ dosyası 7 yıl sonra raftan indi: Doğan Holding'e yeni soruşturma

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, POAŞ'la ilgili 7 yıldır sürdürülen soruşturma kapsamında Aydın Doğan'ın kızı, Hanzade Doğan Boyner'in 'örgütlü kaçakçılık' suçlamasıyla ifadesini aldı.

POAŞ dosyası 7 yıl sonra raftan indi: Doğan Holding'e yeni soruşturma
16px
24px
28.07.2015 08:29
ABONE OLgoogle
2008 yılında açılan Petrol Ofisi Anonim Şirketi (POAŞ) ile ilgili soruşturma 7 yıl sonra raftan indirildi.

Bu kapsamda Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner'in şüpheli olarak ifadesine başvuruldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı terör ve örgütlü suçlar bürosu tarafından tekrar açılan dosyada Doğan Grubu yöneticilerinin de şüpheli olarak yer aldığı ileri sürüldü.

Son dönemde hükümeti memnun eden kararları ile gündeme gelen İstanbul Başsavcılığı'nın muhalif yayınları ile gerekçe gösterilerek başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere iktidar çevrelerinin hedefi haline getirdiği Doğan Grubu hakkında yıllar sonra yeniden soruşturma açılması dikkat çekti.

İktidarın muhalif yayınları sebebi ile hedefe koyduğu Doğan Grubu'na yönelik yeni bir soruşturma açıldı. Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'ya ‘darbe' davası açan Savcı Adem Meral tarafından açılan soruşturmada Doğan Grubu yöneticilerinin de aralarında olduğu kişilere ‘örgütlü kaçakçılık' suçlaması yöneltildiği ileri sürüldü.

5607 sayılı ‘Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu' kapsamında yürütülen soruşturma ‘örgütlü suç kapsamında' olduğu iddiasıyla Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda yürütülüyor. Savcılık, POAŞ'ın bazı işlemlerinde Gümrük Vergisi'ni eksik ödeme amaçlı yasal olmayan işlemler yapıldığı iddiasıyla soruşturma yürütüyor.

Bu kapsamda önce bazı gümrük yetkililerinin ifadesi alındı. Daha sonra 2008 döneminde POAŞ'ta yetkili olan Aydın Doğan'ın kızı, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner'in ‘şüpheli' sıfatıyla ifadesi alındı. 8 Temmuz'da ifade veren Boyner, faaliyetlerini yasalara uygun bir şekilde yürüttüklerini belirterek, akaryakıt kaçakçılığı ile ilgili suçlamaları reddetti. Doğan, ifadesinin ardından adliyeden ayrıldı.

Tehditlerden sonra soruşturma

Ay­dın Do­ğa­n’­a, 2008 yı­lın­da açı­lan Pet­rol Ofi­si Ano­nim Şir­ke­ti (PO­AŞ) ile il­gi­li so­ruş­tur­ma 7 yıl son­ra raf­tan in­di­ril­di. 

Ör­güt­lü ka­çak­çı­lık suç­la­ma­sıy­la tek­rar­dan yü­rü­tü­len so­ruş­tur­ma kap­sa­mın­da Hol­ding Baş­kan­ve­ki­li Han­za­de Do­ğan Boy­ner'in şüp­he­li ola­rak ifa­de­si­ne baş­vu­rul­du

zaman
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde