Hanzade Doğan: Son sözü Aydın Doğan söyler

Hanzade Doğan: Son sözü Aydın Doğan söyler

Hanzade Doğan Boyner, gazetecilikte yeni medya adı verilen süreç, ekonomideki gelişmeler, Radikal- Referans gazetelerinin birleşmesi ve Doğan Grubu'yla ilgili çıkan haberler konularında açıklamalarda bulundu.

Hanzade Doğan: Son sözü Aydın Doğan söyler
16px
24px
20.07.2010 11:39
ABONE OLgoogle

Hanzade Doğan Boyner, 24 televizyonunda Posta gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'in hazırlayıp sunduğu "Hafta Sonu Moderatörü" programına konuk oldu. Doğan Gazetecilik, Petrol Ofisi ve Doğan Online şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı olan Hanzade Doğan Boyner, gazetecilikte yeni medya adı verilen süreç, ekonomideki gelişmeler, Radikal- Referans gazetelerinin birleşmesi ve Doğan Grubu'yla ilgili çıkan haberler konularında açıklamalarda bulundu.

Hanzade Doğan, Radikal gazetesi ile Referans'ın birleşmesinin "Ortaya daha güçlü bir sinerji çıkarmayı hedefleyen stratejik bir karar" olduğunun altını çizdi. Doğan Grubu'ndaki gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle ilgili yeni bir görevlendirme olacağı zaman bunun grup içinde profesyonellerle birlikte aldığı bir karar süreciyle şekillendiğinin altını çizen Hanzade Doğan, bu konularda son sözü daima Aydın Doğan'ın söylediğini anlattı.

Radikal-Referans birleşmesiyle konusunda İsmet Berkan ile görüşerek karar aldıklarını açıklayan Hanzade Doğan Boyner, "Bu iki gazete birleştirildiğinde Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can olacak. Biz bu konuyu İsmet Berkan'la da konuştuk. Zaten kendisi de 13 yıldır genel yayın yönetmenliği yapıyordu. Biraz daha kendisi köşe yazarlığına ağırlık verip gazetecilik yapmak istedi" ifadesini kullandı.

Doğan Ailesi'nin, gazetelerin günlük akışına kesinlikle müdahale etmediklerini söyleyen Hanzade Doğan Boyner, kendisinin, kardeşlerinin ya da Aydın Bey'in yayın yönetmenlerinin gazeteyi yapma sürecine ya da gazete köşe yazarlarının yazılarına karışmasının hiçbir zaman söz konusu olmadığını açıkladı.

Aydın Bey'in zaman zaman gazetelerde çıkan haberlere, fotoğraflara ya da köşe yazılarına sinirlendiğini hatırlatan Hanzade Doğan Boyner, buna karşın gazetelerin işine karışmalarının söz konusu olmadığını ifade etti.

Doğan Boyner, bir gazetenin ekonomik bağımsızlığının olması editöryal bağımsızlığın da garantisi anlamına geldiği belirterek, "Gazetenin başarısının kendi hedef kitlesinde en yüksek tirajı almasıdır. Bu o gazetenin oksijeni olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Doğan Grubu gazetelerinin düşünce zenginliği bakımından oldukça zengin bir spektrum içerdiğini söyleyen Hanzade Doğan, Akif Beki'den Oktay Ekşi'ye, Hasan Cemal'den Yılmaz Özdil'e kadar her biri farklı eğilim ve kanaatlerde olan insanların aynı grubun çatısı altında gazetecilik yapıyor olmasının bunun güzel bir örneği olduğunu vurguladı.

Hanzade Doğan Boyner, bugün Milliyet Gazetesi'nin internet sitesinin 20 milyona yakın günlük ziyaretçi aldığını bu kadar yüksek erişimin gazete tirajlarına olumsuz etkisi olacağı gibi bir endişe taşımadıklarını anlattı. Doğan Boyner, reklam verenlerin artık internetin gücüne inandığını, internet mecrasının televizyon ve gazeteden sonra üçüncü sıraya yükselerek radyo, dergi ve sokak bill board mecralarını geride bıraktığını kaydetti.

Hanzade Doğan Boyner, grup içindeki gazetelerden biri olan Posta'nın yüksek tirajının da kendilerini çok memnun ettiğini ifade etti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde