Hangi ünlünün yalısına gemi çarptı?

Hangi ünlünün yalısına gemi çarptı?

İstanbul'da kuru yuk gemisi Kanlıca'da yalıya çarptı.

Hangi ünlünün yalısına gemi çarptı?
16px
24px
21.07.2015 11:47
ABONE OLgoogle
İstanbul'da kuru yuk gemisi Kanlıca'da 42 numaralı Ethem Pertev yalısına çarptı. Olay anında Etel Baler ve ailesinin yaşadığı ve saat 13.01'de meydana gelen olayda can kaybı yaşanmadı. Kazada faciadan dönüldü. Kıyı Emniyeti olay yerine gidiyor.

ŞARKICI KENAN DOĞULU'NUN KOMŞUSU

Geminin çarptığı kiralık yalı, ünlü sanatçı Kenan Doğulu'nun yalısına komşu olduğu öğrenildi.  O bölgede deniz trafiği durdu.   

Kanlıca muhtarı Yusuf Kıroğlu, yaptığı açıklamada, kaza sonrası yalının etrafında güvenlik çemberi oluşturulduğunu, kimsenin yalıya girilmesine izin verilmediğini kaydetti.

Muhtar Kıroğlu, kazaya geminin dümeninin kilitlenmesinin yol açmış olabileceği şüphesini dile getirdi. Kıroğlu söz konusu komşu yalının Kenan Doğulu'ya ait olduğunu söyledi. 

YALIDA YAŞAYANLAR: ÇOK ŞOKTAYIM, ÜZGÜNÜZ  

Yalıda ikamet eden Etel Baler olaydan dolayı üzgün olduklarını belirterek şu an polise ifade verdiklerini belirtti. Etel Baler, cemiyet hayatının tanınmış modacı isimlerinden..


1 AY ÖNCE YENİ ŞİRKET KURDU

Yaşadığı yalışa gemi çarpan Etel Baler ve kardeşi Melih Herman, geçtiğimiz 1 ay önce yeni bir şirket kurmuşlardı. İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre 2 Haziran günü kurulan şirket bilgisayar teknolojileri alanında faaliyet gösteriyor. İki kardeş, bir süre önce kurdukları bir aplikasyonla gündeme gelmişti. Fashiontalks adı verilen aplikasyon Apple Store'de indirilen ilk 10 aplikasyon arasına girmişti.

ETEL BALER KİMDİR?

Türkiye Musevi Cemaati'nin geçici başkanlarından Sami Herman'ın kızı olan Etel Baler, 2011 yılında sanayici Robert Baler ile dünyaevine girdi. Bu evlilikten iki çocuğu olan Baler, Fashiontalks adlı blogunda yazdığı moda ve stil yazıları ile adından söz ettiriyor. Cemiyet hayatının gözde isimlerinden olan Etel Baler, düzenlediği defilelerle de sık sık gündeme geliyor.

SÜSLÜ YALI OLARAK BİLİNİYORDU

Boğaziçi'nin en güzel yalılarından biri olan Ethem Pertev Yalısı'nın diğer bir adı da Süslü Yalı. 1860'larda yaptırılan Kanlıca'daki yalının ilk sahibi, Sultan Abdülmecid'in gözdelerinden biri olduğu düşünülen Fatma Hanım olduğu için yalıya 'Saraylı Hanım Yalısı' da denildi. Yalı da 1932'de Şirket-i -i Hayriye kaptanlarından Hayri Bey'e satıldı. Yalı daha sonra 1982'de Evyap Holding'e satıldı. Ethem Pertev Yalısı 2000'de ise Sadrazam Köprülü Mehmet Paşa'nın soyundan gelen Murat Köprülü tarafından satın alındı.



Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde