Hangi ünlü Türk spekülatör Avrupa'da otel topluyor?

Hangi ünlü Türk spekülatör Avrupa'da otel topluyor?

Almanya’da Hotel Ansbach adıyla dört yıldızlı bir oteli olan Türk iş adamı, şimdi de Avrupa’nın kış turizmiyle bilinen Alp Dağları’nın eteğinde bir otel daha satın aldı.

Hangi ünlü Türk spekülatör Avrupa'da otel topluyor?
16px
24px
19.12.2014 13:51
ABONE OLgoogle
Söksa (Sinop Örme ve Konfeksiyon Sanayi) kendi alanında ihracata öncülük eden şirketlerden biridir. Sinop’un ender fabrikalarından biri olan, çok ortaklı Söksa’nın hisseleri Borsa yoluyla ünlü spekülatör Halil Güvener’e geçmişti.

Ancak fabrika 1998 ekonomik krizinde faaliyetlerini sonlandırmıştı. 2002 yılında da İstanbul Borsası’ndaki faaliyetlerine son verilen şirketin adını yaşatan Güvener Ailesi, son yıllarda Söksa Pazarlama şirketiyle bağcılık işine yoğunlaştı.

Güvener, Çeşme Bağcılık şirketiyle de İzmir’deki tesislerinde şarap üretiminin yanı sıra Nimet Güvener markalı zeytinyağı üretimini de sürdürüyor. Söksa Pazarlama’da resmi olarak Halil Güvener’in hissesi bulunmasa da şirketin yönetim kurulu başkanlığını eşi Aysun Güvener yürütüyor. Gelelim Halil Güvener ve Söksa’dan neden bu kadar bahsettiğimize…

Arkadaşımız Mehtap Halıcı’nın öğrendiğine göre, Güvener Ailesi, Söksa Pazarlama’yı eski günlerine turizmle geri döndürmek istiyormuş. Bunun için de Avrupa’da otel topluyormuş. Almanya’da Hotel Ansbach adıyla dört yıldızlı bir oteli olan Güvener, şimdi de Avrupa’nın kış turizmiyle bilinen Alp Dağları’nın eteğinde bir otel daha satın aldığı konuşuluyor. 

Söksa Pazarlama’nın Avusturya’nın Oswald bölgesindeki Plus Otel Seiwald’ı bünyesine katmak için son aşamaya geldiği söylenirken, otelin yanında yer alan yedi araziyi de satın aldığı gelen bilgiler arasında. 20 odası bulunan Plus Otel Seiwald adlı butik otelin golf sahası, termal havuzu ve binicilik kulübü bulunuyor. Toplantı ve seminerler için de altı özel alanı bulunan otel özellikle iş adamları tarafından tercih ediliyor. 

Bu arada Oswald Bölgesi’nde Söksa’nın bir tesisinin daha olduğunu hatırlatmakta fayda var. Şirketin diğer tesisinin adı Golfclub St. Oswald. Bu golf kulübünün içinde restoran ve bir de mağaza bulunuyor. 

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde