Hangi ünlü Türk iş adamı Mİlan'a sponsor oldu?

Hangi ünlü Türk iş adamı Mİlan'a sponsor oldu?

Avrupa futbolu ve basketbolunda sponsorluk konusu açıldığında, son dönemde Türk şirketlerin ağırlığı dikkat çekiyor.

Hangi ünlü Türk iş adamı Mİlan'a sponsor oldu?
16px
24px
21.11.2016 08:18
ABONE OLgoogle

İtalya’dan İngiltere’ye, İspanya’dan Almanya’ya dünyaca ünlü lig ve kulüplerin isimleri artık Türk şirketlerle anılır hale geldi.

Türk Hava Yolları, Euroleague Basketball, World Golf Cup, Borussia Dortmund, Feyenoord, Marsilya gibi lig, kulüp ve organizasyonlarla öne çıkarken, Beko Almanya, İtalya, Litvanya’nın basketbol ligini ve Barcelona’nın futbol kulübünü sırtlamış durumda. Doğuş, Lassa, Acıbadem, Ramsey, Denizbank, Damat gibi devlerin üstlendiği sponsorluk akımına bir Türk işadamının daha sessiz sedasız katıldığı ortaya çıktı.

Londra merkezli şirket imzaladı

Sponsorluk rüzgarına kapılan Türk, bir dönemin ünlü işadamlarından Hayyam Garipoğlu. Türk işadamının sponsor olduğu kulüp ise dünyaca ünlü İtalyan takımı Milan. Garipoğlu ve Milan’la sponsorluk anlaşması geçen yıl imzalanmış. 3 yıl sürecek olan anlaşma, Garipoğlu’nun İngiltere’deki şirketi kanalıyla yapıldı.

14 şubesi var

Şirketin adı GKFX Financial Services… Şirketin patronu olarak Hayyam Garipoğlu’nun 31 yaşındaki oğlu Kasım Garipoğlu görünüyor. Bir dönem Türkiye’de de şubesi bulunan foreks tabanlı finans şirketinin merkezi Londra.

İspanya’dan Çin’e, Dubai’den Çek Cumhuriyeti’ne geniş bir coğrafyada 14 şubesi bulunan GKFX’in sponsorluk anlaşmasını ise şirketin CEO’su Serkan Arlı imzaladı. İtalyan takımın resmi internet hesabında da bu anlaşmanın detaylarıyla yer alıyor. Hatta anlaşmanın önemini AC Milan’ın CEO’su Barbara Berlusconi, “Karşılıklı yarar sağlayan bir ilişki amaçlıyoruz” sözleriyle dile getiriyor.

Kerim Ülker/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde