Hangi servis firması ihale yasaklısı oldu?

Hangi servis firması ihale yasaklısı oldu?

Çevre ve Orman Bakanlığı İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı iki servis firmasını ihalelerden men etti

Hangi servis firması ihale yasaklısı oldu?
16px
24px
16.12.2010 12:49
ABONE OLgoogle

Başbakanlık, Milli Savunma (MSB) ve Çevre ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş., 4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre toplam 6 kişi ve firmaya değişik sürelerle ihalelere katılma yasağı getirdi. 

     Yasaklara ilişkin duyurular, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.
     Duyurulara göre Çevre ve Orman Bakanlığı İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı ''Özyüce Turizm Taşımacılık Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi'' ile ''Ertaç Turizm Seyahat Oto ve Ticaret Pazarlama A.Ş''ni ihalelerden men etti.
     Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan ihalelere katılan şirketler, 12'şer ay süreyle ihalelere giremeyecek. 
     
     TÜRKİYE ŞEKER FABRİKALARI A.Ş.
     
     Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş., Kırşehir Şeker Fabrikası tarafından yapılan ihaleye katılan Çorum Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı ''Kutayhan Otomotiv Temizlik Nakliye Hayvancılık Peyzaj Bilgi İşlem Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'' ile Burdur Şeker Fabrikasının yaptığı ihaleye giren Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı ''Doğansu Sondaj Madencilik İnşaat Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi''ne ihale cezası verdi.
     Söz konusu şirketler, 1'er yıl süreyle ihalelerden men edildi. 
     
    BAŞBAKANLIK
     
     Başbakanlık, ''Karaahmetoğlu Nakliyat (Fethi Karaahmetoğlu)''na ihale cezası getirdi.
     İstanbul Gaziosmanpaşa İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ihaleye katılan, Bul/Halkalı Kamyonetçiler Otobüsçüler Minibüsçüler Esnaf Odasına kayıtlı şirket, 24 ay süreyle ihalelere giremeyecek. 
     
     MSB
     
     Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan ihaleye katılan Demirel İnşaat (Ahmet Demirel)''i ihalelerden men etti.
     Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan ihaleye katılan Amasya Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı şirket, 6 ay süreyle ihalelere giremeyecek. 
     
     4734-4735 SAYILI KANUNLAR
     
     4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ''yasak fiil veya davranışları'' düzenliyor.
     Söz konusu maddelerde, mevzuata aykırı davranışlardan bazıları şöyle sıralanıyor:
     ''Hile, vaat, tehdit, nüfuz kullanma, çıkar sağlama, anlaşma, irtikap, rüşvet suretiyle veya başka yollarla ihaleye ilişkin işlemlere fesat karıştırmak veya buna teşebbüs etmek.
     -İsteklileri tereddüte düşürmek, katılımı engellemek, isteklilere anlaşma teklifinde bulunmak veya teşvik etmek, rekabeti veya ihale kararını etkileyecek davranışlarda bulunmak.
     -Sahte belge veya teminat düzenlemek, kullanmak veya bunlara teşebbüs etmek.
     -Alternatif teklif verebilme halleri dışında, ihalelerde bir istekli tarafından kendisi veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif vermek.'' 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde