Hangi patron gazete ilanıyla Erdoğan’dan helallik istedi: Aldatıldık

Hangi patron gazete ilanıyla Erdoğan’dan helallik istedi: Aldatıldık

Dumankaya Ailesi bugün verdiği gazete ilanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben, "Hakkınızı helal edin, Biz de aldatıldık" dedi.

Hangi patron gazete ilanıyla Erdoğan’dan helallik istedi: Aldatıldık
16px
24px
28.07.2016 12:18
ABONE OLgoogle
‘FETÖ/PDY’ye finansal destek sağladıkları’ gerekçesiyle tutuklanıp ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan işadamı Halit Dumankaya, gazete ilanıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan ‘helallik’ istedi.

Geçtiğimiz nisan ayında tutuklanıp bir ayın ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Halit Dumankaya, ‘suçtan kaynaklığı malvarlığını aklama’, ‘terör örgütüne finansman sağlama’, ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’la suçlanmıştı.

‘En büyük gafletim gerçek yüzlerini görememek’

Dumankaya ailesi adına bugün gazetelere ilan veren Halit Dumankaya, Erdoğan’a hitaben, “En son söyleyeceğimi şimdi söyleyeyim, hakkınızı helal edin. Biz de aldatıldık” dedi.

Dumankaya Gülen Cemaati’ne eğitime destek amacıyla yardım yaptığını savunarak şöyle devam etti:

“Ailemiz ve aile şirketimizde yoksula, hayır işlerine yardım, bir ana baba vasiyetidir. Yaptığımız yardımları hiçbir kurum ve yapı gözetmeden; din, dil ve ırk ayrımı yapmadan her zaman ülkemiz gençlerinin daha iyi şartlarda eğitil almalarını sağlamak amacıyla eğitim ve öğretim konusunda yaptım. 17-25 Aralık tarihine kadar yaptığımız bu yardımlardaki en büyük gafletim yardım yaptığımı kuruluşların gerçek yüzünü görememektir. 17-25 Aralık itibariyle her geçen gün kirli yüzleri ortaya çıkan bu yapı ile ilişkilerimizi kestik.”

‘Şer güçleri’

“Hayırdan şer doğdu” ifadesine yer verilen ilanda, “Hayır adına şer’e karışanları lanetliyor, FETÖ terör örgütü bu yapıya mensup diğer şer güçleri ile ne şahsım ne de ailemin adının bir arada anılmasını istemiyorum” denildi.

Darbe girişimini de lanetleyen Dumankaya Erdoğan’a şöyle seslendi: “15 Temmuz darbe girişimin de lanetlendiği ilan, “FETÖ terör örgütüyle cansiperane mücadele eden kahraman polis teşkilatımıza, gözbebeğimiz askerlerimize, her şeyini ortaya koyan aziz milletimize ve bu milli ruhun yeniden dirilişinin sembolü olmuş siz sayın Cumhurbaşkanımız ve başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’a minnet ve şükranlarımızı arz ediyor, hakkınızı helal etmenizi temenni ediyoruz.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde