Hangi kitapevi iflas erteletti?

Hangi kitapevi iflas erteletti?

İstanbul’daki en bilinen kitap evlerinden biri iflas erteletti..

Hangi kitapevi iflas erteletti?
16px
24px
20.06.2014 13:18
ABONE OLgoogle
İstanbul’daki en bilinen kitapevlerinden biri Kabalcı’dır. 1993 yılında Kaharamanmaraşlı Sabri Kabalcı tarafından İstanbul Beşiktaş’ta kurulan Kabalcı Kitabevi, ilk modern kitap mağazalarından biri olarak kabul edilir.

Kurucusu Sabri Kabalcı, öğretmen kökenli bir girişimci. 1974’ten beri yayıncılıkla uğraşan Kabalcı, 21 yıl önce Beşiktaş’taki ilk mağazası açtı. Uzun yıllar tek mağaza olarak devam eden firma, 2007 yılında İstinyepark ve Capacity AVM’lerdeki mağazalarını devreye soktu.

Son zamanlarda Kabalcı Kitabevi ile ilgili iflas söylentileri ortalarda dolaşmaya başladı. Hatta Beşiktaş’taki ilk mağazasının kirasını ödeyemediği için mal sahibiyle davalık olduğu da söylendi. Öğrendiğimize göre, Kabalcı Kitapevi iflas etmemiş, iflas erteletmiş. Diğer bir deyişle maddi bir sıkıntı olduğu bir gerçek.

Konu ile ilgili kendisine ulaştığımız Sabri Kabalcı, “2007 yılında da İstinyepark ve Capacity AVM içinde mağaza açtıktan sonra bizim için zorlu süreç başladı. AVM yöneticileri şubat-mart ayında açılacaklarını söylemişlerdi. Oysa açılışlar 11 ve 12’inci ayı buldu. Biz de verilen sözler doğrultusunda mağazalar için aldığımız kitap ve diğer malzemeler için temmuz, ağustos ayına çekler yazdık. Mağaza açılmayınca bu çeklerimizi ödeyemedik. Mali yapımız bozuldu” diye anlatmaya başlıyor.

Yaşananlardan sonra sermayesi yetersiz kalan Kabalcı, İstanbul 41. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne iflas erteleme talebiyle başvurmuş ve iflas erteleme kararı aldırmış. Kabalcı iki yıl içinde iflas ertelemeyi kaldırmayı hedefliyor. Bu arada Kabalcı’nın Beşiktaş’taki ilk mağazasını 3 bin metrekareden bin metrekareye düşürdüğünü de belirtelim. Sabri Kabalcı, “Bizim aynı zamanda yayınevimiz var. Yayıncılık hizmetlerine devam ediyoruz. Bu zor dönemin geride kalacağını, bir iki yıl içinde tekrar düzlüğe çıkacağımızı düşünüyoruz” diye konuşuyor.

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde