Hangi işadamları ifadeye çağrılmış?

Hangi işadamları ifadeye çağrılmış?

Yeni Başsavcı Hadi Salihoğlu, yolsuzluk operasyonunu başlatan savcılar Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç’i davadan aldı. İşte alınma nedeni?

Hangi işadamları ifadeye çağrılmış?
16px
24px
30.01.2014 08:08
ABONE OLgoogle

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu gündemi sarsmaya devam ediyor. Yeni Başsavcı Hadi Salihoğlu’nun geçtiğimiz Cuma, “Adliyede esaslı değişiklikler” yapacağım sözleri karşılık buldu. Başsavcı Salihoğlu, dün öğle saatlerinde, hakim savcıların kullandığı bir mail grubu üzerinden yeni görevlendirmeleri duyurdu.

Aralarında bakan çocuklarının da bulunduğu rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasına bakan savcılar Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç için yeni görevlendirmeler yapıldı. Reza Zerrab, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Kaan Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’in dosyasına bakan Kara 45. Asliye Ceza Mahkemesine duruşma savcısı olarak görevlendirildi. Eski Çevre ve Şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar, iş adamı Ali Ağaoğlu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in aralarında bulunduğu isimlerle ilgili dosyayı yürüten Mehmet Yüzgeç ise 1. Çocuk Mahkemesine duruşma savcısı olarak atandı.

Dosyadan ayrılmak istediğini bildiren üçüncü savcı Mustafa Erol da görevden alındı. Yolsuzluk soruşturmalarına sonradan atanan Mustafa Erol, özel soruşturma bürosuna gönderildi. Soruşturmaya sonradan atanan Ekrem Aydıner’in ise dosyaya bakmaya devam edeceği öğrenildi.

İŞADAMLARI ÇAĞRILDI

Savcıların dosyadan el çektirilmesiyle ilgili çok önemli bir ayrıntı da ortaya çıktı. Alınan bilgilere göre, görevden alınan savcılardan memur suçlarına bakan Mehmet Yüzgeç’in önceki gün soruşturma kapsamında ikinci dalga talimatı verdiği ortaya çıktı. Aralarında Ahmet Nazif Zorlu ve Mehmet Ali Aydınlar’ın da bulunduğu bazı işadamlarının şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldıkları öğrenildi. Beşiktaş’taki Zorlu Center’ın 86 bin metrekaresinin kaçak olduğu, sonradan yasa dışı olarak ve sahte raporlarla yasal hale getirildiği iddia edilmişti.

Öte yandan savcı Celal Kara’nın da soruşturma kapsamında iddianameyi yazmaya başladığı ve bir hafta içerisinde bitmesinin beklendiği ortaya çıktı. Görev yeri değiştirilen savcı Kara’nın iki gün önce tutuklu şüpheli Reza Zarrab hakkındaki tedbirin kaldırılması yönündeki karara itirazını hazırladığı, diğer iki savcının ise henüz görüş belirtmediği de bildirildi.

Aysun Yazıcı/Taraf

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde