Hangi imar planlarında yolsuzluk yapıldı?

Hangi imar planlarında yolsuzluk yapıldı?

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın, imar planlarına aykırı olarak yapılan projelerin usulsüzlüklerine göz yumduğu iddia edildi.. Bunların bazıları şunlar:

Hangi imar planlarında yolsuzluk yapıldı?
16px
24px
10.01.2015 05:54
ABONE OLgoogle
TBMM Soruşturma Komisyonu’nun muhalefet mensubu üyeleri, haklarında yolsuzluk iddiası bulunan 4 eski bakanın toplamda 130 milyon TL rüşvet aldığını belirtti. Yıllarca AİHM’de yargıçlık yapan CHP’li Rıza Türmen, rüşvet faaliyetlerinin soruşturmanın kilit ismi İranlı Reza Zarrab tarafından da ifade edildiğine dikkat çekti.

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın, kişiye özel imtiyazlı imar planını onaylattığı, imar planlarına aykırı olarak yapılan projelerin usulsüzlüklerine göz yumduğu anlaşılmaktadır. Bunların bazıları şunlar:

Ağaoğlu Bakırköy 46 isimli proje için illegal bir şekilde imar izni alınmış. Bulgar Ortodoks Kilisesi Vakfı’na ait araziye Taşyapı İnşaat şirketi tarafından yapılacak proje için illegal özel proje alanı ilan etmiş. Sağlık tesisi yapımı için imar verilen ve Taşyapı İnşaat’a ait olan arsaya otel yapımı için illegal olarak imar alınmış. Resmi belgeyle sahtecilik yapılarak Zorlu Center Projesi’ndeki kaçak yapılara onay verilmiş. Arif Yüksel’e ait Beykoz’da bulunan yeşil alanın illegal olarak imara açılması sağlanmış. Ataköy sahil kenarında Özyazıcı İnşaat tarafından imar planlarına aykırı olarak yapılan projeye izin verilmiş. Birinci dereceden doğal sit alanı olan İller Bankası Sarıyer arazisinin gerçeğe aykırı raporla imara açılması sağlanmış. Maslak Acıbadem Hastanesi ek bina projesi için Boğaziçi Kanunu’na aykırı olarak imar alınmış ve imar planlarına aykırı olarak yapılan bütün denetimden sorunsuzca geçmelerini sağladığı yönünde yeterli delil ve şüphe vardır.”
Zaman
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde