Hangi holdingin iflas ertelemesi kaldırıldı?

Hangi holdingin iflas ertelemesi kaldırıldı?

Bir dönemler Türkiye’nin en güçlü gruplarından biriydi. Ancak mali kriz nedeniyle 2009 yılında iflas ertelemeye gitmişti. Şimdi ise..

Hangi holdingin iflas ertelemesi kaldırıldı?
16px
24px
01.06.2012 14:12
ABONE OLgoogle

1973’te kurulan Cankurtaran Holding, bir dönemler Türkiye’nin en güçlü gruplarından biriydi. 1974-76 yıllarında Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığı yapan Emin Cankurtaran’ın kurduğu holdingin en iyi zamanlarında yıllık cirosu 300 milyon dolara, çalışan sayısı 2 bine kadar çıkmıştı.

2001 yılından sonra başlayan mali kriz Cankurtaran için 2009 yılında iflas ertelemeye dönüştü. Çalışan sayısı 400’e geriledi, holding küçüldü. Son çare olarak da iflas erteleme için mahkemeye gidildi. İstanbul 46. Asliye Ticaret Mahkemesi de 2009 yılında Cankurtaran Holding, İleri Endüstri Yat Sanayi, Esem Spor Giyim, Elektropak Elektrik, Elektroset Elektrik, İleri Elektrik, Elektrotek Elektrik, Güven Elektrik, Aymod Ayakkabı, Ekosan Endüstri, Cankurtaran Yapı Malzemeleri, Sirena Turizm Yatırımları, Esem Elektrik Sayaçları ve Monosan Monofaze Elektrik hakkında iflas erteleme kararı aldı. Bu süreçleri kulis sayfalarımızda daha önce yazmıştık. Şimdi ise Cankurtaran için yeni ve olumlu bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Evet, Cankurtaran Holding ve 13 şirketi için adeta bir yeniden doğuş süreci başlamış. Mahkemeye sunulan iyileştirme projesi çerçevesinde gayrimenkul satışları yapılarak borçlar ödenmiş. Bilançolar da artıya geçince, Cankurtaran Holding’in talebiyle iflas erteleme kararı kaldırılmış. Holding şimdi yeni bir atılım için kolları sıvamış.

Cankurtaran Holding’in başında Emin Cankurtaran’ın oğlu Cüneyd Cankurtaran oturuyor. Hatta üçüncü kuşağı temsilen Cüneyd Cankurtaran’ın oğlu Cenk Cankurtaran’ın yavaş yavaş kaptan köşküne oturmaya hazırlandığı konuşuluyor.

Cankurtaran Holding yöneticilerinden Turgay Polat, kendi ayakları üzerinde durabilecek bir yapıya kavuştuklarını vurguluyor. Polat’ın verdiği bilgiye göre grup, yakında Esem markasıyla terlik, spor ayakkabı ve hazır giyim ürünlerini yeniden piyasaya çıkaracak. Mali kriz öncesinde 48 Sports & Sports mağazası vardı Cankurtaran’ın. Bunları bir kısmını devreden holding tekrar mağazacılığa da dönmeye hazırlanıyor.

Esem markasıyla elektrik malzemeleri ve sayaç işlerinin de olduğunu hatırlatan Polat, “Bu işlerimiz de devam edecek. Elektrikli ev aletlerinde Conti ve Esem markasıyla varız. Bu alanda üretici konumdayız. Türkiye’nin en büyük elektrikli süpürge üreticisiyiz. Yeniden eski gücümüze kavuşacağız” diyor.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde