Hangi banka masadan kalktı?

Hangi banka masadan kalktı?

Şubat başında Godiva, McVities ve Ülker markalarının sahibi Yıldız Holding ile ilgili haberler piyasanın gündemine bomba gibi düşmüştü.

Hangi banka masadan kalktı?
16px
24px
02.03.2018 19:24
ABONE OLgoogle

Holdingin 6 milyar dolarlık borçlarının bir kısmının yeniden yapılandırılması için bankalarla bir araya geldiği medyaya yansımıştı. Haliyle “Yıldız Holding zorda mı?” türü sorular soruldu. 

Durumu özetleyen bir açıklama önce KAP’a yapıldı. Ardından ikinci açıklama Holding’in patronu Murat Ülker’den geldi. Ülker, kredi borcunun 1 milyar dolarlık kısmının yeniden yapılandırılması konusunda anlaşma sağlandığını açıkladı. Bankalarla olan toplantıyı da “olağan yıllık bilgilendirme toplantısı” olarak niteledi.

Dergi olarak biz de Yıldız Holding’in kendi durumunu anlattığı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker ve Mali İşler Başkanı Mustafa Tercan imzalı beş sayfalık mektubun içeriğini sayfalarımıza taşıdık. 

Bu mektup Yapı Kredi Bankası, Akbank, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Garanti Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası, HSBC Bank, Denizbank ve QNB Finansbank’a ulaştırılmış. Davet üzerine bankalar 6 Şubat 2018 tarihinde Yıldız Holding’de bir araya gelmiş. Bu toplantıda 10 bankadan bir tanesi sunulan öneriye sıcak bakmamış ve masadan kalkmış.

Öğrendiğimize göre, bu banka Akbank imiş. Sebebi de görüş birliğinin olmamasıymış. Bu toplantı sonrasında alacaklı birkaç bankanın genel müdürünün olumlu açıklaması oldu. 

Yapı Kredi Bankası da bu süreçte lider düzenleyici banka olarak belirlendi. 12 milyar dolarlık cirolu Türkiye’nin üçüncü büyük grubundaki her gelişme bizler için haber değeri taşıyor. Yıldız Holding tarafındaki gelişmeleri takip ediyoruz. Yeni bilgiler geldikçe aktarmaya devam edeceğiz…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde