Hangi bakan en 'amele bakan'

Hangi bakan en 'amele bakan'

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar arasında ilginç yarış..

Hangi bakan en 'amele bakan'
16px
24px
23.02.2012 17:06
ABONE OLgoogle

İki bakan arasında ilginç bir 'amele bakanı' atışması yaşanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, geçtiğimiz hafta “Ben amele bakanım, teknisyen bakanım. Ben araziyi, tatbikatı, şantiyeyi iyi bilirim. Ben bu konuda mütevazı değilim. Dünya çapında arazi geliştirme uzmanıyım. Benden daha iyi mühendis, mimar, şehir planlamacısı bulabilirsiniz. Ama bunların hepsini bilen başka birini bulamazsınız” diye açıklama yapmıştı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan önceki gün, "Göreve geldiğimizde kendime bir sıfat buldum, ben 'amele bakanım' diye. Bu sıfatımla her zaman onur, gurur duydum" dedi.

Göreve geldiğinde kendine bir sıfat yakıştırdığını anlatan Yıldırım, şunları söyledi:
    
''Göreve geldiğimizde kendime bir sıfat buldum. Ben 'amele bakanım' diye. Bu sıfatımla da her zaman onur, gurur duydum. 75 milyon insanın hizmetinde olmak, onların hayatını kolaylaştırmak ve yüzlerindeki mutluluğu görmek bana göre mutlulukların en büyüğüdür. Ülkemizde hizmet eden, taş üstüne taş koyan ve ülkemizi büyük Ata'nın işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine getirmek için gayret eden özel sektöre, kamu sektörüne ve sivil toplum kuruluşlarına şükranlarımızı sunuyoruz.''
    
Bakan olarak 9 yıldır görev yaptığını, bu görev süresinin her faniye nasip olmayacağını kaydeden Yıldırım, ''Türkiye'de ulaştırma bakanlarının ortalama görev süresinin 8 ay olduğunu düşünürsek, 9 yıl fena bir süre değil. Ancak 'mahkeme kadıya mülk değil' diye bir tabir var. Bu görevleri geçmişte yapan meslektaşlarımız gibi biz de bırakacağız. Önemli olan hoş bir seda bırakmak'' diye konuştu.

Sizce en iyi 'amele bakan' hangisi? Yorum yazın..

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde