Hangi Sabancı torununa rakip oluyor?

Hangi Sabancı torununa rakip oluyor?

Şevket Sabancı torunu Can Köseoğlu'ndan sonra döner pazarına giriyor....

Hangi Sabancı torununa rakip oluyor?
16px
24px
27.12.2016 05:02
ABONE OLgoogle

Türkiye döner pazarı standart kaliteyi yakalayan, tek bir merkezde hijyenik şekilde üretim yapan markaların öncülüğünde muazzam bir hızla büyüdü.

Ünlü döner markaları franchising sistemiyle yurtiçi ve dışında yeni restoranlar açarak yaygınlaştılar. Yapılan araştırmalara göre, döner fast food kategorisinde pizza ve hamburgeri geçerek ilk sıraya yükseldi. Türkiye'de günde 800 bin kişinin döner satın aldığı tahmin ediliyor.

Günlük tüketim miktarı ise bin 500 ton civarında. Sektör temsilcilerine göre, döner pazarının yıllık hacmi 10 milyar TL'yi geçiyor. Markalı döner restoranlarının yanı sıra tüm ülkeye yayılmış yaklaşık 30 bin döner büfesi bulunuyor. Bu dinamik pazara pek çok yatırımcı göz dikmiş durumda.

Türk dönerine İngilizler talip

Yakın zamana kadara neredeyse her restoran kendi dönerini kendi hazırlıyordu. Ancak Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde 2008'de yapılan değişiklikle döner pazarı yeniden şekillenmeye başladı. Almanya'dakilere benzeyen döner üretim tesislerinin sayısı giderek artıyor. Artık Türkiye'de tüketilen dönerlerin yüzde 20'si döner fabrikalarında üretiliyor. Üstelik bu oran her yıl artıyor.

Sabancı'nın torunu ne işine girdi?

TORUNDAN DEDEYE

Şevket Sabancı'nın torunu Can Köseoğlu, 2014 yılında Döner Stop markasıyla döner pazarına giriş yapmıştı. İstikrarlı bir büyüme trendi yakalayan şirketin şimdi yedisi İstanbul'da, diğerleri Çanakkale, Bolu ve İzmit'te toplam 10 restoranı var. En son restoran ise Zorlu AVM'de açıldı.

Torununun ardından dede Şevket Sabancı'da döner pazarına giriyormuş. Restoran açmayacak, bir döner üretim merkezi kuracakmış. Şu sıralar hazırlıklar hummalı bir şekilde sürdürülüyormuş. Şevket Sabancı'nın bu adımı, sektördeki dengeleri değiştirecek nitelikte olabilirmiş...

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde