Hanefi Avcı davasında karar

Hanefi Avcı davasında karar

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da sanıkları arasında bulunduğu Devrimci Karargah davasında karar çıktı.

Hanefi Avcı davasında karar
16px
24px
19.07.2013 17:37
ABONE OLgoogle

Devrimci Karargah davasında mahkeme kararını açıkladı.
 
Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da sanıkları arasında bulunduğu Devrimci Karargah davasında karar çıktı. Hanefi Avcı'ya 15 yıl 4 ay hapis cezası ve 500 adli gün para cezası verildi.

 Aralarında gazeteci Aylin Duruoğlu'nun da bulunduğu 24 kişi örgüt üyeliği suçlamasından beraat etti.

DURUŞMADA ARBEDE ÇIKTI

Devrimci Karargah davasının karar duruşmasında bazı sanıklar olay çıkardı. Salonda slogan atan sanıklar, sandalye ve masaları da sağa sola savurdu. Güvenlik güçleri ile sanıklar arasında arbede yaşandı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Devrimci Karargah davasının bugünkü duruşmasında, salondan çıkarılmak istenen sanıklar arbedeye sebep oldu. Aralarında Okan Duman, Özgür Dinçer, Cemal Bozkurt, Fatih Aydın, Bayram Akdoğdu, Ulaş Erdoğan, Volkan Karakuş ve Ulaş Bayraktaroğlu'nun bulunduğu sanıklar, salondan çıkarılırken 'yaşasın sosyalizm, direne direne sosyalizm gelecek' şeklinde sloganlar attı.

Sanıklar aynı zamanda da fiziki taşkınlık da yaptı. Duruşma salonunda bulanan avukatlara tahsisli kürsüler ile sandalyeleri yerlerinden fırlattıkları, güvenlik görevlileri ile sanıklar arasında itiş kakış olduğu, görevliler tarafından duruşma salonundan zorla çıkarıldıkları görüldü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde