Hande Fırat yazdı: Erdoğan, Trump'tan Halkbank için ne istedi

Hande Fırat yazdı: Erdoğan, Trump'tan Halkbank için ne istedi

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı Donald Trump’tan Halbank soruşturmasının düşürülmesini istediğini yazdı...

Hande Fırat yazdı: Erdoğan, Trump'tan Halkbank için ne istedi
16px
24px
03.11.2018 07:06
ABONE OLgoogle

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı Donald Trump’tan Halbank soruşturmasının düşürülmesini istediğini yazdı.

Köşesinde bu konuya değinen Fırat, “Edindiğim bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan çok önemli bir talebini yineledi” ifadelerini kullandı.

“Aralarında şu önemli diyalog geçti” diye aktaran Hande Fırat devamında şunları yazdı:

“Erdoğan: Biliyorsunuz, Halk Bankası süreci devam ediyor. Artık bu soruşturma sürecinin de düşürülmesini istiyoruz. Normalleşme sürecinde önemli bir adım olacaktır.

Trump: Hazine Bakanlığımla görüşüp nasıl bir yöntem izleyeceğiz, nasıl olacağına bir bakacağım.

Ankara’daki bilgi, soruşturma dosyasının ABD Adalet Bakanlığı’ndan Güney Bölgesi Savcısı’na gönderildiği yönünde. İdari bir kararla da bunun kaldırılabileceği düşünülüyor. Görüşmede Trump’ın bu konuda bilgi vereceğini söylediği belirtiliyor.”

Öte yandan aynı konuyu aylar önce yazan Hürriyet Washington Temsilcisi Cansu Çamlıbel'in yazısı ise gazetenin internet sitesinden kaldırılarak sansürlenmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde