Han Yapı, tasfiye sürecine girdi

Han Yapı, tasfiye sürecine girdi

Han Yapı, Ağustos 2005'te gayrimenkul projeleri geliştirmek üzere ihracatçıların ağırlıklı olduğu işadamları tarafından kurulmuştu.

Han Yapı, tasfiye sürecine girdi
16px
24px
27.04.2012 13:49
ABONE OLgoogle

Han Yapı, Ağustos 2005’te gayrimenkul projeleri geliştirmek üzere ihracatçıların ağırlıklı olduğu işadamları tarafından kurulmuştu.

Oğuz Satıcı, Süleyman Orakçıoğlu, Halidun Orakçıoğlu, Mehmet Büyükekşi, Adnan Ersoy Ulubaş, Mehmet Akif Ulubaş, Tahsin Öztiryaki, Ayhan Bermek, İsmail Gülle, Adnan Dalgakıran, Hakan Bahadır, Burak Özcan, Latif Aral Aliş, Nuri Sönmez, Fuat Tosyalı ve Mehmet Osman Arar şirketin ortakları arasındaydı.

Kulis haberlerimizi takip edenler hatırlayacaktır; 2007 yılında şirkette ayrılıklar başlamıştı. Adnan Dalgakıran, İsmail Gülle, Adnan Ersoy Ulubaş, Mehmet Akif Ulubaş ve Hakan Bahadır ilk ayrılanlar olmuştu...

Han Yapı, bu süreçte İsthanbul markasıyla İstanbul Beylikdüzü’nde bin konut inşa etti. İhracatçılar için prestij projesi olan İsthanbul’un ilk etabında işler iyi gidiyordu. Hatta projenin tanıtımında Türkiye’nin “deprem dedesi” Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara da rol almıştı...

Ancak projenin ikinci etabı başlamadan sıkıntılar baş gösterdi. Hatta bu sıkıntılar kamuoyuna da yansıdı. Han Yapı cephesinden uzunca bir süredir ses çıkmayınca merak ettik. “Yeni bir gelişme var mı” diye Han Yapı Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Satıcı’yı aradık. Satıcı, “Han Yapı’yla iki etaplı bin konut ürettik ve sahiplerine teslim ettik. Şu anda bu evlerde hayat devam ediyor. Şimdilik yeni bir projemiz yok” diyor.

Bu arada, 2011 sonunda Han Yapı’nın sermayesinin 15 milyon TL’den 6 milyon TL’ye indirildiğini öğrendik. Aslında bu sermaye indirimi tasfiye sürecinin başlangıcıymış. Oğuz Satıcı şimdilik doğrulamasa da bu yıl yeni sermaye indirimleriyle tasfiye süreci tamamlanacakmış.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde