Hamzaçebi: ‘Babacan vatana ihanetle suçlanıyor, Başbakan susuyor’

Hamzaçebi: ‘Babacan vatana ihanetle suçlanıyor, Başbakan susuyor’

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’yı ima ederek “Vatana satmak yüksek faizle olur” sözlerini eleştirdi.

Hamzaçebi: ‘Babacan vatana ihanetle suçlanıyor, Başbakan susuyor’
16px
24px
02.03.2015 15:01
ABONE OLgoogle
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’yı ima ederek “Vatana satmak yüksek faizle olur” sözlerini eleştirdi. Erdoğan’ın bu sözüyle Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ı da suçladığını belirten Hamzaçebi, “Sayın Davutoğlu Başbakan mı değil mi; ben merak ediyorum. Başbakan Yardımcısı vatana ihanetle suçlanıyor, Davutoğlu susuyor” dedi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, Başbakan Davutoğlu’nun konuşamayacağını, kendisine çizilmiş olan küçük daire içinde Başbakanlık rolünü oynamaya çalıştığını belirtti.

SUÇU VARSA SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRIN

Hamzaçebi şöyle konuştu:
“Tek görevi Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye muhalefet yapmak. Onu da iyi yapıyor. Erdoğan’a sesleniyorum; eğer vatan hainliği suçu varsa Devlet Denetleme Kurumu’nu görevlendir. Savcılığı göreve çağırıyorum, derhal harekete geçmeli, vatana ihanet suçu varsa gereğini yapsınlar. Yoksa Cumhurbaşkanına gerekli açıklamayı yapsınlar. Bu tutumu kabul etmek kesinlikle mümkün değil. Ekonominin selameti açısından zorunlu görüyorum. Cumhurbaşkanı gelişi güzel konuşma hakkına sahip değildir. Merkez Bankası Başkanı’nı istifaya zorluyor.”

ERDOĞAN DOLAR LOBİSİNE HİZMET EDİYOR

Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı her gün konuşarak dolar lobisine hizmet etmekle suçladı. Silah bırakma çağrısıyla ilgili ise Hamzaçebi, 10 maddelik paketin kamuoyu ile paylaştığını söyledi. PKK’nın silah bırakması, çatışma olmaması, insanların ölmemesinin toplumda herkesin isteyeceğini vurgulayan Hamzaçebi, çağrıda silah bırakma değil PKK’nın bir kongre toplama çağrısı olduğunu ifade etti. Silah bırakma olursa bundan memnun olacaklarını kaydetti.

Açıklamayı Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın değil Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yaptığını dile getiren Hamzaçebi, çıkarılan kanunla hükümetin kamuoyunu bilgilendirme görevi olduğunu belirtti. Kürt sorununun çözümü konusunda başından beri çok açık bir tavır ortaya koyduklarını dile getiren Hamzaçebi, dönemin Başbakanı Erdoğan ile yaptıkları görüşmeyi hatırlattı.

Sorunun çözüm yerinin Meclis olduğuna dikkat çeken Hamzaçebi, Kılıçdaroğlu’nun konuya ilişkin taleplerini aktardı. Hangi konularda anlaşıldığının milletle paylaşılması gerektiğini belirten Hamzaçebi, sürecin şeffaf yürütülmesini istedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde