Hamdi Ulukaya, Chobani'de hisse satacak

Hamdi Ulukaya, Chobani'de hisse satacak

ABD'nin Türk yoğurt kralı olarak bilinen Hamdi Ulukaya, kurduğu Chobani şirketin azınlık hisselerini satmaya hazırlanıyor.

Hamdi Ulukaya, Chobani'de hisse satacak
16px
24px
09.08.2015 10:11
ABONE OLgoogle
ABD'nin Türk yoğurt kralı olarak bilinen Hamdi Ulukaya, kurduğu Chobani şirketin azınlık hisselerini satmaya hazırlanıyor. Ulukaya'nın hisse satışı için Goldman Sachs Group ile temasa geçtiği kaydedildi.

Ulukaya, ülkede Chobani ürünlerine artan talebe dikkat çekerek, hisseleri satın alacak şirketten arz ve dağıtım kanallarını takviye etmesini beklediğini açıkladı.

Chobani, ABD'de birçok firmanın büyümede yavaşlama yaşadığı bir dönemde hızlı bir yükseliş grafiği yakalamış ve Ulukaya'nın ifadeleriyle yıllık 1 milyar dolarlık satış seviyesine ulaşmıştı.

Chobani'nin çok hızlı büyümesi nedeniyle dış yatırıma ihtiyaç duyduğu bildiriliyor. Özel sermaye şirketi TPG, geçtiğimiz yıl Chobani'ye 750 milyon dolar değerinde yatırım yapmıştı. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde