Hamdi Akın, kızının şoförünü neden dava etti?

Hamdi Akın, kızının şoförünü neden dava etti?

İşadamı Hamdi Akın boşanmak üzere olduğu eşi Şafak Akın’dan olan kızı Zeynep’i okula götüren şoför Rıdvan Demiral’ı kızının hayatını tehlikeye attığı için savcılığa verdi.

Hamdi Akın, kızının şoförünü neden dava etti?
16px
24px
06.02.2012 08:37
ABONE OLgoogle

İşadamı Hamdi Akın boşanmak üzere olduğu eşi Şafak Akın’dan olan kızı Zeynep’i okula götüren şoför Rıdvan Demiral’ı kızının hayatını tehlikeye attığı için savcılığa verdi. Demiral için 2 yıla kadar hapis istendi

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre Hamdi Akın’ın çalıştığı şirkete ait 34 HA 870 plakalı arabayı kullanan Rıdvan Demiral, Akın’ın boşanmak üzere olduğu ve ayrı yaşadığı eşi Şafak Akın’dan olan kızı Zeynep’i okula götürüp getiriyordu ancak hemen her gün aşırı sürat yüzünden hakkında trafik cezası kesiliyordu.

Akın ayrı yaşadığı eşi Şafak Akın’a durumu anlatarak şoförü işten çıkarmasını söyledi ancak Şafak Akın’ın şoförü işten çıkarmadı. Bunun üzerine Hamdi Akın, şoföre arabayı kendisine teslim etmesini ve trafik cezalarını ödemesini söyledi.

Ancak Demiral arabayı teslim etmediği gibi trafik cezalarını da şirkete ödettirdi. İddianamede Hamdi Akın’ın kızının hayatından endişe etmesi nedeniyle bu kişi hakkında şikayette bulunduğu ve yapılan araştırma sonucunda Demiral hakkında aşırı hız yüzünden defalarca ceza verildiği belirtildi.

İddianamede Rıdvan Demiral hakkında “trafik güvenliğini tehlikeye sokmak” suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

“Eşim şoförü değiştirmiyor”

Hamdi Akın ifadesinde kızı Zeynep’i okula götürüp getiren aracın şoförü Rıdvan Demiral’ın süratli ve tehlikeli bir şekilde araç kullandığını, eşine durumu izah ettiğini ancak eşinin şoförü değiştirmemekte ısrar ettiğini belirtti. Akın şoförü ikaz ettiğini ancak şoförün hiçbir şekilde ikazlarını dinlemediğini, kızının hayatından endişe ettiğini ve bu nedenle Demiral hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını talep etti.

Elif Altın/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde