Hamdi Akın'ın veliahtı hangi sektörde iddialı?

Hamdi Akın'ın veliahtı hangi sektörde iddialı?

İkinci kuşak patronlar yönetim katlarındaki yerini alıyor. Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın onlardan biri...

Hamdi Akın'ın veliahtı hangi sektörde iddialı?
16px
24px
30.05.2013 12:01
ABONE OLgoogle

Portföyünde 18 otel bulunan Akfen GYO, 4 yeni otel daha açıyor. Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın, otellere 66.7 milyon euro yatırım yapılacağını söyledi

Türk holdinglerinde ikinci kuşak patronlar yönetim katlarındaki yerini alıyor. Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın onlardan biri...

TAV ve Akfen’in çeşitli birimlerinde çalışarak iş hayatına hazırlandı. Artık icrada da söz sahibi olan Akın, turizmde hızlı büyüyeceklerinin sinyalini verdi. Turizmde 18 otel ve 3 bin 124 odadan oluşan bir portföye sahip olduklarını hatırlatan Pelin Akın Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın yeni yatırımları hakkında şu bilgileri verdi:

“Mevcut otellerimizin toplam yatırım tutarı 250 milyon euro. İbis Otel Alsancak (İzmir) ve İbis Otel Kaliningrad’ın (Rusya) inşaatları tamamlandı. Önümüzdeki aylarda faaliyete geçecekler. İbis Otel Ankara 2014 yılının üçüncü çeyreğinde, 5 yıldızlı Novotel Karaköy’ün ise 2014’ün son çeyreğinde faaliyete geçmesini planlıyoruz.”

Akın, ‘İbis İzmir 7.7 milyon euro, İbis Ankara 10 milyon euro, İbis Kaliningrad 15 milyon euro, Novotel Karaköy 34 milyon euro olmak üzere 4 yeni otel toplam 66.7 milyon euroya mal olacak” dedi.

Gençler, sosyal işlerde

 Pelin Akın, Uluslararası Gençlik Ödülü Programı’na katılan 125 gencin sertifikasını, İngiliz Konsolosluğu’nda önceki akşam düzenlenen törende verdi. Türkiye, Birleşik Krallık’ta Edinburgh Dükü Prens Philip’in desteğiyle başlatılan ödül programıyla 1995’de tanıştı. 2001’de, ödül programını gündemine alan Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı’nın (TİKAV) yürüttüğü ödül programının detaylarını ise Vakıf Başkanı Sultan Yılmaz anlattı:

“14-25 yaşlarındaki her genç bu programa başvurabiliyor. Toplumsal hizmet, fiziksel gelişim, beceri geliştirme, macera ve keşif kategorileri var. Kimi genç huzur evindeki bir yaşlıya, kimi yurtlardaki çocuklara yardım etmek istiyor. Kimi yabancı dil, kimi müzik, kimi ise sporda geliştirmek istiyor. Şu ana kadar 6 bin genç bu programdan yararlandı. Programın sonunda uluslararası tanınırlığı olan sertifika veriyoruz.”

AKFEN’İN VELİAHTI TURİZMDE İDDİALI

Vakıf’ın yürüttüğü burs programlarında Güneydoğu Anadolu Bölgesi odaklı çalıştığı bilgisini veren Pelin Akın şu bilgileri paylaştı:

“Vakıf, 1999’da babamın isteğiyle Doğu’daki üniversite öğrencilerinin sosyal ve kültürel açıdan başarılı olmalarına yardımcı olmak için kuruldu. Burs verdiğimiz üniversite öğrencilerine yönelik birinci sınıftan başlayıp, dördüncü sınıfın sonuna kadar ingilizce başta olmak üzere çeşitli eğitim staj ve gezi programları düzenliyoruz. Bir hafta da yurtdışına gidiyorlar.

 Babam, bütün burs bütçesinin Doğu ve Güneydoğu’daki öğrencilere verilmesi şartını koydu. Bu nedenle burstan yararlanmak için bölgede doğmuş, orada okuyor olmak gerekiyor. Şu ana kadar 250 öğrenci programdan yararlandı.” 

Babamın İngilizce azmine hayranım

 Akın, ‘Peki patron olarak babanızla aranız nasıl? Yönetim kademesindesiniz artık, çatışmalar yaşanıyor mu sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“O benim babam, patronum, arkadaşım.. Yönetim kademesinde onunla çalışırken bu rollerin avantajını yaşıyorum! Dolayısıyla iletişim çok da zor olmuyor. Babamla iş ortamında da beraber olmak hoşuma gidiyor. Çünkü ikimizde cok sık seyahat ediyoruz. Genelde Londra’ya gidiyoruz. Malum finans dünyasının merkezi ama tabii bunda babamın son 10 yıldır oğrenmeye çalıştığı ingilizce hevesi de yok değil. Hiç tükenmek bilmeyen bu azmi için ona hayranım. Londra’ya gidip bir iki hafta kaldığında çok da güzel konuşuyor. Ancak buradaki temposuna döndüğünde ister istemez pratiğini kaybediyor. Bu nedenle seyahatler ona yardımcı oluyor.”

 Pelin Akın’a, Suzan Sabancı Dinçer disiplini

İş hayatında, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer’in deneyimlerinden faydalanma şansı bulduğunu anlatan Akın şöyle konuştu:

“‘Yönetim Kurullarında Daha Çok Kadın İçin Şirketlerarası Mentorluk Programı’na katıldım. Çok şanslıyım, mentorum Suzan Sabancı  oldu. Başta yüksek irade ve disiplin olmak üzere Suzan Hanım’dan çok şey öğrendim. Uluslarası alanda da, konferanslara katılmam, global network’ün önemini algılamamda büyük etkisi oldu. Toplantılara zamanında başlayıp zamanında bitirmek, haftalık ve hatta yıllık planlamanın yapılması, öncelikleri doğru belirleme üzerinde durduğumuz konular oldu.

 Roadshowlara katılıyorum artık. Suzan Hanım’ın tavsiyeleri doğrultusunda Young Presidents Organization’a üye olup, bu yaz için Harvard Business School’a gitme fikrini uygulayabildim. Yönetim kurallarında izlemem gereken yöntemlerle ilgili de samimi paylaşımlar da bulunduk. Babam Hamdi Akın’ın, Suzan Sabancı’nın tavsiyelerini hayata geçirmem için fırsat vermesi, bu süreci pratiğe geçirmemde hızlı ve gerçekçi davranmamı sağladı.”

Songül Hatısaru/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde