Hamdi Akın hangi sözleri için geri adım attı?

Hamdi Akın hangi sözleri için geri adım attı?

Hamdi Akın, Vatan gazetesi'nden Ercan İnan'a yaptığı açıklamalarda geri adım attı

Hamdi Akın hangi sözleri için geri adım attı?
16px
24px
19.07.2012 16:35
ABONE OLgoogle

İDO’nun yüzde 30 ortağı Akfen Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Vatan'dan ercan İnan'a yaptığı açıklamalarda geri adım attı.

Eleştiri oklarının yöneldiği isim olan Hamdi Akın, Ercan İnan'a önce, "‘Benim bir günahım yok’ dedi ve nedenini de şöyle izah etmişti:
 
-Özelleştirme sonrası bir karar aldık ve IDO’nun işletmesini Tepe grubu yapsın dedik. Ne biz ne Souter Grubu ne de Sani Şener işin içine girmedik. Tepe Grubu da Ankara’dan yöneticiler getirmiş. Belki gelen yöneticiler deniz görmediklerinden mi nedir evet biraz aksaklıklar oldu. Eleştiri okları da bana yöneldi. Ancak şimdi biraz işin içine girerek durumu kontrol altına almaya çalışacağım. İşe öncelikle web sitesinden başladık. O kadar karmaşıktı ki... Diğer tüm eleştirilen noktaları, ücret politikasını, koridor pencere yanı gibi farklı fiyat uygulamalarını da inceliyorum.

ŞİMDİ NE DİYOR?

Hamdi Akın'ın Ercan İnan'a yaptığı yeni açıklama

İDO’nun dümeninde ehil kaptanlar var

Hamdi Akın, İDO’da dümene geçeceği yolundaki ifadenin doğru olmadığını, sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Akın şöyle devam etti:

“İDO’ya yönelik eleştiriler benim üzerimden kişiselleştirildi. Bu yüzden bir sorumluluğumun ortaya çıktığını ve bunu yerine getireceğimi ifade ettim. Yoksa mevcut yönetim son derece başarılı. Hepsi olağanüstü çaba gösteriyor. Bir dost masasında şaka yollu söylediğim sözler yanlış anlaşılmasın.”

HAMDİ AKIN'IN AÇIKLAMALARI YENİKAPI'DA KRİZ ÇIKARMIŞ

Hamdi Akın ilk yaptığı açıklamada İDO'da yaşanan krizin nedeni olarak Tepe Grubu olduğunu belirtmiş, İDO yöneticilerini de Ankara'dan gelen deniz görmemiş yöneticiler olarak lanse etmişti.

Radikal'den Sefer Levent'in yazısına göre bu sözler Yenikapı'ya bomba gibi düştü. Sabah saatlerinde bugün gerçekleştirilmesi planlanan basın toplantısına hazırlanan İDO yöneticileri Hamdi Akın'ın eleştirileri karşısında şoke olmuş, bu konuda gelecek sorulardan da çekindikleri için toplantıyı meçhul bir tarihe erteleme kararı almıştı.
 
TAV başta olmak üzere birçok şirkette kader ortaklığı yapan Afken ve Tepe ilk kez bu kadar ciddi bir yönetim kriziyle karşı karşıya. Tepe Grubu'nun Akın'ın eleştirilerine vereceği cevap merak konusu... Tepe ve Akfen'in ortaklıklarının geleceği de...

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde