Hamdi Akın'a eşinden 1 Milyar TL'lik şok!

Hamdi Akın'a eşinden 1 Milyar TL'lik şok!

Eşi ile boşanma arifesindeki Hamdi Akın’ın tüm şirket hisselerinin yarısı üzerine tedbir konuldu

Hamdi Akın'a eşinden 1 Milyar TL'lik şok!
16px
24px
09.11.2010 06:46
ABONE OLgoogle

Avukat eşi Şafak Akın ile boşanma arifesindeki Akfen’in sahibi Hamdi Akın’ın tüm şirket hisselerinin yarısı üzerine tedbir konuldu. Bununla yetinmeyen Şafak Hanım, eşinin gayrimenkulleri üzerine de tedbir konulmasını istedi.

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ile sosyal sorumluluk projelerinde adından sıkça söz ettiren avukat eşi Şafak Akın evliliklerini noktalama kararı almıştı.

Geçtiğimiz günlerde Şafak Akın, Eyüp 1. Aile Mahkemesi’ne başvurarak boşanma davası açmıştı. Akın, evliliklerinde sorunlar yaşadıklarını ve eşinin eve gelmediğini belirterek boşanma karşılığında 100 milyon dolar tazminat talep ettiği Hamdi Akın’dan boşanmak istediğini açıklamıştı.

6 ay evden uzaklaştırıldı!

Şafak Akın boşanma dilekçesinden sonra ikinci dilekçeyi de kocasının evden uzaklaştırılması için vermişti. Şafak Akın dilekçesinde, “Ortak evimiz olan Kemerburgaz’da zaman zaman kavgaya dönüşen tartışmalar yaşamaktayız. O yüzden eşimin altı ay evden uzaklaştırılmasını talep ediyorum” demişti.

Şafak Akın’ın verdiği dilekçeyi değerlendiren mahkeme heyeti çiftin birlikte yaşadıkları Kemerburgaz’daki ev için Hamdi Akın’a altı ay uzaklaştırma kararı vermişti.

Şafak Akın, son olarak Hamdi Akın’a karşı yine Eyüp 1. Aile Mahkemesi’nde “katılma alacağı” davası açtı. Şafak Hanım, avukatı Osman Hacıbekiroğlu aracılığıyla açtığı davanın dilekçesinde, kendisinin taraflar arasındaki “katılma rejimi”nin başladığı 1 Ocak 2002 tarihi ile boşanma davasının açıldığı 7 Ağustos 2010 arasında edindiği hisselerin tespit edilmesini ve söz konusu hisseler üzerine tedbir konulmasını istedi. Şafak Hanım’ın diğer tedbir talebi ise eşinin üzerine kayıtlı gayrimenkuller üzerine oldu.

Mahkeme, geçtiğimiz 27 Ekim’de verdiği kararla Şafak Akın’ın hisselerle ilgili talebini haklı bularak, Hamdi Akın’ın tüm şirketlerdeki hisselerinin yarısı üzerine, üçüncü kişilere devir ve temlikinin önlenmesi amacıyla tedbir koydu. Mahkeme, gayrimenkullerle ilgili talebini ise gerekli bilgi, belge ve delillerin toplanmasının ardından hüküm altına almaya karar verdi.

Hisselerin değeri 2.1 milyar lirayı aşıyor!

YÖNETİM Kurulu Başkanlığı’nı Hamdi Akın’ın yaptığı Akfen Holding’in iştirakleri ve yatırımları gözönüne alınarak bakıldığında yaklaşık 2.1 milyar lirayı aşıyor. Bunun 732.5 milyon lirası TAV’daki hisselerinden, 1 milyar 377 milyon lirası Akfen Holding hisselerinden oluşuyor. Akfen Holding’in İMKB’deki piyasa değeri 1 milyar 483 milyon lira. Akfen’in hisselerinin yüzde 26.12’sine sahip olduğu TAV’ın İMKB’deki toplam piyasa değeri ise 2 milyar 604 milyon lira. Şafak Kibar, eşinin malvarlığının Medeni Kanun’un 218 ve devam maddeleri uyarınca kendisine düşen yasal miktarı istiyor.

Cahit Yüce/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde