Hamdi Akın: Konutlar yüzde 20 ucuzladı, daha ne olsun

Hamdi Akın: Konutlar yüzde 20 ucuzladı, daha ne olsun

Hamdi Akın, bu yıl konut fiyatlarının yüzde 20 ucuzladığını daha da ucuzlamayacağını iddia etti.

Hamdi Akın: Konutlar yüzde 20 ucuzladı, daha ne olsun
16px
24px
16.02.2018 11:23
ABONE OLgoogle

Akfen Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, konutların bundan sonra daha da ucuzlamayacağını söyledi.

Milliyet gazetesinin haberine göre, geçtiğimiz günlerde ‘yeni başlayacak konutların yerine, bitmiş projelerden ev almak daha avantajlı’ söylemiyle dikkat çeken Hamdi Akın, bunun gerekçesini şöyle özetledi.  Akfen İnşaat patronu Hamdi Akın: Bugün bitmiş konut almak temelden almaktan ucuz

“Piyasada son iki senedir hiç kimse konutlara zam yapamadı. Yıllık yüzde 9-10 enflasyon var. Bu da iki yılda yüzde 20 konut fiyatları ucuzladı, demektir. Bundan daha fazla da ucuzlayamaz. Daha ne olsun. Temelden almak yerine bitmiş konut bu yüzden şimdi daha kârlı. Onlar satılmadan da piyasanın önü açılmayacak.”

Piyasada işi bilmeyen inşaatçıların kol gezdiğini, güçsüz olanların hepsinde sıkıntı olduğunu dile getiren Akın, buna karşılık konutta bir balon olmadığını, yaşananların yüksek faizden kaynaklandığını anlatıyor Akın, “Faizler aylık yüzde 1’i görünce kimse kredi kullanmıyor” dedi.  Kazanla başladı, 8 Milyar Dolara ulaştı: İşte Hamdi Akın'ın ilginç başarı hikayesi..

Akfen’in 2 bin konutluk projesi bulunurken, Akın, grupta ana işlerinin bu olmadığının altını çizdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde