Hamdi Akın: “Akfen’in sahibi” olarak anılmaktan hoşlanmıyorum

Hamdi Akın: “Akfen’in sahibi” olarak anılmaktan hoşlanmıyorum

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, “Akfen’in sahibi” olarak anılmaktan hoşlanmadığını söyledi.

Hamdi Akın: “Akfen’in sahibi” olarak anılmaktan hoşlanmıyorum
16px
24px
09.12.2015 12:47
ABONE OLgoogle
Ankara Marka Festivali’nin konuğu olan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, gençlere iyi düzeyde İngilizce öğrenmelerini tavsiye ederek, “Bizim artık yerel değil uluslararası iş adamlarına ihtiyacımız var” dedi.   

1976 yılında ilk şirketini kurarak iş hayatına atıldığını, binalara kalorifer kazanları yaptığını, ilk yıllarda Ankara Emek Mahallesi ve Rüzgarlı Sokak’ta birer hırdavatçı dükkanı bulunduğunu anlatan Akın, 1986 yılında inşaat işlerine girdiğini söyledi.

Akın, 1990 yılında Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ni inşa ederken dönemin başbakanı Turgut Özal ile tanıştığını ve onun yönlendirmesiyle, Türkiye’de henüz bilinmeyen yap-işlet-devret modeliyle iş yapmaya başladığını belirtti. Daha sonraki yıllarda yap-işlet-devret modeliyle Balkanlar’da ve Kafkaslar’da da inşaat işleri yaptıklarını anlatan Akın, özellikle havalimanı inşaatlarında bölgede tanınan bir firma haline geldiklerini bildirdi. 

ŞANS DA ŞANSSIZLIK DA SÜREKLİ DEĞİLDİR

Şansa inanmadığını, insan yaşamında şansın da şanssızlığında sürekli olmadığını vurgulayan Akın, “Siz uyanık olmalısınız ki o şans geldiğinde farkında olabilesiniz. 24 saat çalışırsanız şansın ayağınıza geldiğini fark edersiniz” diye konuştu.  

Konuşmasında markalaşmanın önemine de işaret eden Akın, şirketlere markalarını dünya markası yapmalarını önerdi.

Şirketlerin uzun ömürlü olabilmesi için şirket sahipliği kavramının bir kenara bırakılması ve şirket yönetimlerinin profesyonellere devredilmesi gerektiğini ifade eden Akın, “Akfen’in sahibi” olarak anılmaktan hoşlanmadığını söyledi. 

“HERKES BİR MARKADIR”

Gençlere tavsiyelerde bulunan Akın, insanların isimlerinin ve soy isimlerinin de bir marka olduğunu belirterek, “Hepimizin markası kendi isimlerimizdir. Herkesin kendisi bir markadır. Ondan öte başka bir marka yoktur. Onu iyi yaşatmalısınız” diye konuştu. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde