Haluk Ulusoy madene iniyor

Haluk Ulusoy madene iniyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Başkanı Haluk Ulusoy, madenciliğe başlıyor.

Haluk Ulusoy madene iniyor
16px
24px
05.12.2009 13:14
ABONE OLgoogle

Ulusoy, kızkardeşleri Selma Ulusoy Koçak, Sevim Ulusoy, Berrin Ulusoy ve Sevilay Ulusoy ile birlikte bu hafta 'Ulusoy Global Madencilik Yatırımları Enerji Sanayi' adlı bir şirket kurdu.

Merkezi İstanbul'daki Ulusoy Tesisleri olan şirket, maden çıkarıp işletecek ve alıp satacak. Şirketin yüzde 26.4'ü Haluk Ulusoy'un ve yüzde 18.4'er hissesi de kızkardeşlerinin oldu. 'Ulusoy Global Madencilik' enerji sektöründe de faaliyette bulunabilecek.

Spordan yatırıma geçti

Türkiye'nin en köklü şirketlerinden olan Ulusoy Topluluğu, aile içi anlaşmazlık sonucu Ekim 2008'de üçe bölünmüştü. Topluluk şirketleri, iki kardeş Saffet Ulusoy ve Yılmaz Ulusoy ile yeğenleri Ali Can Ulusoy arasında paylaşılmıştı. Saffet Ulusoy, Ulusoy'un yolcu taşımacılığını, Yılmaz Ulusoy turizm şirketlerini, Ali Can Ulusoy ise lojistik işini almıştı.

Saffet Ulusoy'un oğlu olan Haluk Ulusoy, futbol federasyonundaki görevinin ardından iş dünyasına hızlı bir dönüş yaptı. Ulusoy, bu yıl Ali Can Ulusoy'un devraldığı lojistik sektörüne de girerek 'U Lojistik' adlı bir şirket kurdu. Ulusoy, geçen yıl da emlak projeleri için babasıyla 'Ulusoy Gayrimenkul Yatırımları İnşaat' adlı bir şirketi faaliyete geçirmişti.

Serkan Arman/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde