Halkla İlişkiler sektörünün duayeninden flaş yatırım

Halkla İlişkiler sektörünün duayeninden flaş yatırım

Halkla ilişkiler sektörünün duayeni ve A&B İletişim’in Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Asna ise İzmit Akmeşe Köyü’ndeki çiftlik evinde 2001 yılından beri lavanta üretimi yapıyor.

Halkla İlişkiler sektörünün duayeninden flaş yatırım
16px
24px
28.06.2016 13:53
ABONE OLgoogle
Lavanta adıyla bildiğimiz Lavandula Angustifolia’nın üretimi, Türkiye’de daha çok Akdeniz Bölgesi’nde yapılıyor. Halkla ilişkiler sektörünün duayeni ve A&B İletişim’in Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Asna ise İzmit Akmeşe Köyü’ndeki çiftlik evinde 2001 yılından beri lavanta üretimi yapıyor.

Lavanta ile ilk kez Fransa’nın Provence bölgesinde tanışan Asna, güneşin altında göz alabildiğince uzanan mosmor tarlalar, üzerinde vızıldayan arılar ile olağanüstü kokudan öylesine etkilenmiş ki, “Bir gün benim de böyle bir tarlam olacak.” demiş.

Yıllar sonra, küçük bir çiftliği ve oldukça geniş bir arazisi olunca, mor tarlalarına da kavuşmuş. Böylece Türkiye’de Marmara Bölgesi’ndeki ilk üretim Asna’nın bu hayali sonucunda, İzmit’in Akmeşe köyünde gerçekleşmiş.

“LAVA” markası ile pazarlama macerasına, 2004 yılında Pabetland’la başlayan Asna, bu girişimini Pabetland çalışmalarına ara verene kadar da sürmüş. 2006 yılbaşında Kanyon Alışveriş Merkezi’nde, Anneler Günü’nde ise Mavi Jeans’in çeşitli mağazalarında ürünlerini satışa sunmuş.

Sonrasında ise yeni arayışlara girerek LAVA ürünlerini Elit Home Garden, Deppo.com, Garantialisveris.com, Evimhayatim.com ve Hediyeciyiz.com sitelerinde meraklılarıyla buluşturmuş.



Arkadaşımız İdil Taraklı’nın öğrendiğine göre, bugünlerde satışlarını arttırmak için yeni pazarlama yöntemleri bulmaya çalışan Asna, yeni bir koleksiyon oluşturma çabası içerisine girmiş. Özel tasarımlarla ürün yelpazesini genişletiyormuş. Bu kapsamda tekstil ağırlıklı bir üretim düşünüyormuş.

Kadın odaklı bir girişimle kırsal bölgede küçük bir istihdam yaratmak amacıyla Assos’taki evinin bulunduğu köylerde kadınların yaptığı nakış işlerinden faydalanacakmış. Ama hepsinin içine bir şekilde lavantayı yerleştirecekmiş. Bu çerçevede lavantalı uyku gözlüğü, dolap içine asılacak minik lavanta kesecikleri, yine elbiselerin arasına asılacak büyük lavanta askıları ile lavanta uyku yastıkları hazırlanmış.

Öte yandan çevrimiçi bir satış sitesi kurma hazırlıklarına başlayarak, fide adedini artırmak üzere yeni dikimler yapmış. Ürünleri, yakın zamanda online olarak satışa sunacakmış. Hatta yurtdışına LAVA ürünlerini pazarlamayı düşünüp, fizibilite çalışmalarına girmiş.

Bu arada Asna, İzmit Akmeşe Köyü’ndeki 20 dönümlük arazisi içinde yer alan müştemilatı da genişletip önümüzdeki dönemde bir yaz okulu haline getirme kararı almış.

Bu okulda özellikle alışveriş merkezinden çıkmayan şehirli çocuklara, doğa ile barış içinde olma, doğanın nasıl görkemli bir dost olduğunu öğrenme fırsatı vermek istiyormuş.

Çocuklara nasıl ağaç budanır, nasıl bahçıvan olunur gibi konularda eğitimler vererek onların tabiatla iç içe olmaları sağlanacakmış.

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde