Halkın Sözcü'sü Boğaz'da şatoda oturuyormuş!

Halkın Sözcü'sü Boğaz'da şatoda oturuyormuş!

Yıllarca 'Gölge Adam' ismiyle muhabirlik yapan Ertuğrul Akbay bir anda gazete sahibi oldu, oğlu Burak'ı da patron yaptı. Şimdi Boğaz'da şatoda oturuyorlar...

Halkın Sözcü'sü Boğaz'da şatoda oturuyormuş!
16px
24px
05.05.2015 05:04
ABONE OLgoogle
Yıllarca 'Gölge Adam' ismiyle muhabirlik yapan Ertuğrul Akbay bir anda gazete sahibi oldu, oğlu Burak'ı da patron yaptı. Ama Akbaylar gazetecilik yerine yalan ve hakaretten başka bir şey yazmadı.

Baba-oğul herkese imar yolsuzluğu ve kaçak yapı iftirasını attı. Fakir edebiyatı ile okurlarını istismar eden Akbaylar'ın Boğaz'daki 50 milyon liralık malikanesini görenler ise "Bu hangi halkın Sözcü'sü" dedi. Kendisine krallık kuran ailenin, bir şatoyu andıran malikanesinin garajını da komşu arazisini gasp ederek yaptırdığı ortaya çıktı...

Ertuğrul Akbay, "Gölge Adam" takma adıyla yıllarca dedikodu gazeteciliği yaptı. Sıradan bir muhabir olarak hayatını kazandı. Ama yıllar geçtikçe karanlık güçlerle kurduğu bağlantı ona lüks yaşamın kapılarını açtı. Yıllarca muhabirlik yapan Akbay, 2007'de bir anda gazete patronluğuna atandı. Bir anda Sözcü gazetesini çıkarmaya başlayan Akbay, gazetenin başına da Gülen okullarında özel olarak yetiştirildiği iddia edilen oğlu Burak'ı atadı. Ama gazetecilikten nasibini alamayan aile, Sözcü'de habercilik yapmak yerine sadece yalan, iftira ve hakaret yazarak ucuz kahramanlık peşinde koştu. Kurduğu korku imparatorluğu sayesinde kendisine ve bağlı bulunduğu baronlara karşı çıkan her kesimi yalan ve iftira bombardımanına tutan Akbaylar bu haberlerle işçi, memur ve emeklilerin gözünü boyadı.

TÜRKİYE ALEYHİNE PROPAGANDA 

Fakir edebiyatı yaparak kendi ülkesini karalama kampanyasına, yurt dışındaki Türkiye düşmanı gazetelerden bile daha fazla destek veren Sözcü halktanmış gibi görünmeyi de ihmal etmedi. Türkiye'nin seçilmiş Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nı lüks yaşamla itham eden, atmadığı iftira, yapmadığı yalan kurgu kalmayan Sözcü, bu sayede sokaktaki halkın zayıf karnına çalıştı. Akbaylar, bu haberleri yaparken kendilerini de sade vatandaş konumunda gösterdi. Ancak Akbay ailesinin kurduğu korku imparatorluğu, gazete sayesinde bir krallığa dönüştü. 

OKURLARINI KANDIRIYORLAR 

Okurlarını yalanlarla kışkırtan Sözcü'nün sahipleri Ertuğrul ve Burak Akbay'ın Boğaz'ın en değerli noktasında ihtişamlı bir yaşam sürdüğü ortaya çıktı. Kendi görüşü dışında kalan herkesi kaçak yapılarda, villalarda, köşklerde oturmakla itham eden Akbaylar'ın malikanesinin ise Boğaziçi Köprüsü'nün birkaç yüz metre yakınında bulunan ve 50 milyon lira değer biçilen Kuruçeşme'deki Baysalman Evleri'nde bulunduğunu şimdiye kadar kimse bilmedi. Samimiyetsizce insanları kandıran Sözcü'nün imtiyaz sahibi 43 yaşındaki Burak Akbay ile 76 yaşındaki babası Ertuğrul Akbay, on yıldan uzun bir süredir malikanelerinde ihtişamlı bir yaşam sürerken komşu arsayı da gasp ettikleri tespit edildi. 

GASPÇI BABA-OĞUL 

TAKVİM, Cumhurbaşkanlığı Köşkü için bile kaçak iftirası atan Sözcü gazetesinin sahipleri Burak Akbay ve babası Ertuğrul Akbay'ın Kuruçeşme'deki boğaz manzaralı malikanelerine, komşularının arazisini gasp ederek, üstü kapalı kaçak garaj yaptırdıklarını belirledi. Akbaylar'ın, Kuruçeşme Öksüz Çocuk Sokak üzerinde, 1212 ada, 12 paftası ve 35 parsel numarasıyla kayıtlı malikaneye kaçak garaj yapmak için korudaki ağaçları da kestikleri tespit edildi. Ertuğrul Akbay'ın, malikanesinin bulunduğu sitenin 15 metre yüksekliğindeki duvarını yıkarak, kendilerine ait olmayan ve 19 hissedarı bulunan araziyi izinsiz ve zorbaca genişlettiği kaydedildi.

AĞAÇLARI KESTİLER

Ertuğrul Akbay ve oğlu Burak Akbay, 50 milyon liralık şatolarına çok sayıdaki araçları sığmayınca, 15 metrelik duvarı yıkarak komşu araziyi gasp etti. Zorbaca arazi mafyalığı yapan aile bununla da yetinmedi. Gaspçı Akbaylar, dev garajın inşası için arazide bulunan çok sayıda ağacı katletti.

ARAZİ SAHİPLERİ KORKUYOR

TAKVİM, İstanbul'un göbeğinde Sözcü'nün sahibi Akbaylar'ın arazisini gasp ettiği arsanın ortaklarına ulaştı. Arazi sahipleri, Akbaylar'ın gazabından çekindikleri için sessiz kaldıklarını söyledi. Adını açıklamak istemeyen bir arazi sahibi ise "Ertuğrul Akbay, 'Ben istediğimi yaparım' havasında. Kaçak garajı yaparken, bazı ortaklarımıza para verdiği söyleniyor. Parayı kim aldı bilmiyoruz. Tatsızlık çıkmasın diye yıllardır sesimizi çıkartmıyoruz. Umarım sizin haberinizden sonra belediye olaya el koyar ve gasp edilen malımızı bize iade eder" diye konuştu.

Takvim
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde