Halkbank ve Vakıfbank Genel Müdürüyle ilgili flaş gelişme..

Halkbank ve Vakıfbank Genel Müdürüyle ilgili flaş gelişme..

Halkbank Genel Müdürlüğüne Osman Arslan, Vakıfbank Genel Müdürlüğüne Mehmet Emin Özcan getirilecek. BIST genel müdürlüğüne ise Halkbank'tan Murat Çekinkaya atandı.

Halkbank ve Vakıfbank Genel Müdürüyle ilgili flaş gelişme..
16px
24px
08.06.2017 20:57
ABONE OLgoogle

Konu hakkında bilgi sahibi iki kaynağın yaptığı açıklamaya göre Ziraat Katılım’da Genel Müdür olarak görev yapan Osman Arslan kısa süre içinde Halkbank’a Genel Müdür olarak atanacak.

Halkbank, Vakıfbank, ve Ziraat Bankası’nda yönetim kurulu üyeliği yapmış olan ve son olarak KKTC Merkez Bankası Başkanı olarak görev yapan Özcan ise Vakıfbank Genel Müdürü olarak atanacak.

OSMAN ARSLAN KİMDİR?

1971 yılında Ankara'da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 1995 yılında, Ziraat Bankası'nda göreve başladı. 1998-2004 yılları arasında çeşitli özel sektör bankalarında yöneticilik yaptı. 2004-2012 yılları arasında Halk Bankası'nda sırasıyla Bölüm Müdürü, Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve Arap Türk Bankası'nda Genel Müdürlük görevlerinde bulundu. Mart 2012 tarihinden itibaren Finansal Yönetimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak Ziraat Bankası'nda görev yaptı. Ocak 2013 tarihinden itibaren de Uluslararası Bankacılık ve Ortaklıklar Genel Müdür Yardımcısı, Ağustos 2014 tarihinden itibaren de Bilgi Teknolojileri Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak Ziraat Bankasındaki görevlerine devam etti.

MEHMET EMİN ÖZCAN KİMDİR?

1960 yılında Şırnak-Beytüşşebap'ta doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nden mezun oldu.
Meslek hayatına, 01.01.1983 yılında Türkiye İş Bankası A.Ş.'de Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Özcan, daha sonra Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.'de yöneticilik yaptı.

BORSA İSTANBUL GENEL MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

Öte yandan BIST Genel Müdürü değişti Osman Saraç’ın yerine BIST Genel Müdürü Halk Yatırım Genel Müdürlüğü görevini yürüten Murat Çetinkaya oldu.

MURAT ÇETİNKAYA KİMDİR?

1970 yılında Ankarada doğdu. TED Ankara Kolejini bitirdi (1988); Orta Doğu Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalurji Mühendisliğinden mezun oldu (BSc,1992). T.C. Ziraat Bankası AŞ Bankacılık Okulunu bitirdi (1993) ve Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü-Bankacılık anabilim dalında yüksek lisans yaptı (BA,2001). T.C. Ziraat Bankası AŞ Fon Yönetimi Müdürlüğünde başladığı meslek hayatını, Tekstilbank AŞ Hazine Müdür Yardımcısı ve Diler Yatırım Bankası AŞ Hazine Müdürü olarak devam ettirdi. Ağustos 2010'dan itibaren Halk Yatırım Menkul Değerler AŞ'de Genel Müdürlük görevini yürüten Çetinkaya, kuruluşundan Nisan2013'e kadar Halk Portföy Yönetimi AŞ Yönetim Kurulunda yer aldı.

Bu tarihten itibaren Halk Yatırım Menkul Değerler AŞ Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürüyordu. Sektör temsili çerçevesinde 2013-2016 Yılları arasında TOBB Türkiye Sermaye Piyasası Sektör Meclisi Başkan Yardımcılığı ile 2014-2016 yılları arasında Borsa İstanbul Disiplin Komitesi Üyeliği ve Başkanlığı görevlerini üstlendi. Çetinkaya 2013'ten bu yana Sermaye Piyasası Profesyonelleri Derneği (EFFAS Türkiye) Başkanı ve Mayıs 2016'dan itibaren Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde