Halkbank'ın lobi için ödediği 780 bin dolar boşa gitti

Halkbank'ın lobi için ödediği 780 bin dolar boşa gitti

Halkbank'ın lobi şirketi Ballard Partners'a Kasım 2018 ile Mart 2019 arasındaki dönemde kendi adına lobi faaliyetlerinde bulunması için 780 bin dolar ödeme yaptığı öğrenildi.

Halkbank'ın lobi için ödediği 780 bin dolar boşa gitti
16px
24px
18.10.2019 14:04
ABONE OLgoogle

Bloomberg haber ajansı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın defalarca dile getirmesi üzerine Halkbank hakkında dava açılmasını engelleyecek bir anlaşma sağlanması için Adalet Bakanı William Barr ve Hazine Steve Mnuchin'i görevlendirdiğini yazdı.

Bloomberg, Trump'ın Nisan ayındaki telefon görüşmelerinde Erdoğan'a Barr ve Mnuchin'in konuyla ilgileneceklerin aktardığını belirtti.

Konuyla ilgili bilgi sahibi iki kişiye dayandırılan habere göre, yaklaşık altı ay süren görüşmelere rağmen herhangi bir anlaşma sağlanamadı.

New York Güney Bölge Savcılığı, Halkbank'ın İran'a uygulanan yaptırımları delmesine yardımcı olduğu iddiasıyla bir iddianame hazırladı. İddianamede, Halkbank'a aralarında kara para aklama ve dolandırıcılığın da bulunduğu altı suçlama yöneltildi.

Halkbank'ın lobi şirketi Ballard Partners'a Kasım 2018 ile Mart 2019 arasındaki dönemde kendi adına lobi faaliyetlerinde bulunması için 780 bin dolar ödeme yaptığı ve Temmuz sonunda da bu sözleşmenin ayda 40 bin dolara uzatıldığı ifade edildi.

Ballard Partners, Çarşamba günü itibarıyla Halkbank ile sözleşmesini feshetti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde