Halkbank'ın ikinci adamı Atilla, Rıza Sarraf soruşturması kapsamında ABD'de tutuklandı

Halkbank'ın ikinci adamı Atilla, Rıza Sarraf soruşturması kapsamında ABD'de tutuklandı

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, Rıza Sarraf soruşturması kapsamında New York JFK havaalanında gözaltına alındı. İran'a yönelik uygulanan yaptırımları ihlal etmekle suçlanan Atilla tutuklandı.

Halkbank'ın ikinci adamı Atilla, Rıza Sarraf soruşturması kapsamında ABD'de tutuklandı
16px
24px
29.03.2017 04:21
ABONE OLgoogle

Halkbank'ın Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, ABD New York’ta bulunan John Kennedy Havalimanı’nda gözaltına alındı. Bloomberg, Atilla’nın İran'a yönelik uygulanan yaptırımları ihlal etmekle suçlanan Rıza Sarraf ile aynı davadan dolayı gözaltına alındığı bildirdi. Hürriyet'in New York Temsilcisi Razi Canikligil, Atilla'nın tutuklandığını ve Sarraf ile aynı cezaevine konulduğunu bildirdi.

New Yok Federal Mahkemesi'ne yapılan şikayete göre Atilla'nın, sahte faturalarla bu ambargonun delinmesinde rol oynadığı iddia ediliyor.

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı'na ABD’de şok gözaltı

ABD, Rıza Sarraf 'ın söz konusu işlemler için Halkbank'ın üst düzey yöneticilerine ve bazı hükümet görevlilerine milyonlarca dolar rüşfet verdiğine dair kanıtları bulunduğunu açıkladı.

22 Mart 2016'dan beri tutuklu olan İran asıllı iş adamı Rıza Sarraf , hem Türkiye'de hem de Birleşik Arap Emirlikleri'nde yönettiği şirketler ağıyla İran yaptırımlarının etrafından dolaşmakla suçlanıyor.

Sarraf 'ın yaptırımları ihlal etmek için kullandığı şirketlerden birisinin ise Türkiye'de faaliyet gösteren Royal Holding AŞ olduğu iddia ediliyor.

ABD'li savcılar, Sarraf ve hakkında tutuklama kararı çıkarılan iki kişinin 2010 - 2015 döneminde aralarında Bank Mellat'ın da bulunduğu büyük İranlı şirketlere finansman sağladığını söylüyor.

Hürriyet Temilcisi: Atilla, Sarraf ile aynı cezaevine konuldu

Hürriyet'in New York Temsilcisi Razi Canikligil, Atilla'nın 23 Mart'ta gözaltına alındığını ve bugün tutuklanarak Rıza Sarraf ile aynı cezaevine konulduğunu bildirdi.

Halkbank gözaltısına hükümetten ilk tepki

REUTERS GÖZALTININ SEBEBİNİ YAZDI

Reuters haber ajansı Atilla’nın Amerika’nın İran’a karşı uyguladığı ambargoları kendi bankası aracılığı ile delmekle itham edildiği gerekçesiyle gözaltına alındığını bildirdi.

Mehmet Hakan Atilla kimdir?

Uluslararası Bankacılık 1970 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Meslek hayatına 1995 yılında T. Halk Bankası A.Ş.’de Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü’nde Uzman Yardımcısı olarak başladı.

Bankacılık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri’nde Uzman olarak görev aldıktan sonra Stratejik Planlama Daire Başkanlığı’nda Yönetmen ve Bölüm Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 22.06.2007-11.11.2011 tarihleri arasında Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Daire Başkanı olarak görev yapan Atilla, 11.11.2011 tarihinden itibaren Uluslararası Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde