Halkbank'a ceza paylaşımına 3 yıl hapis istemi

Halkbank'a ceza paylaşımına 3 yıl hapis istemi

"Halkbank'a para cezası kesildi" şeklinde paylaşım yaptığı için tutuklanan kişinin 3 yıl hapsi istendi. İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi emekli hâkim Kerim Yılmaz'ın elektronik iletişim araçları ile banka itibarının zedelenmesi' suçunu işlediği belirtildi.

Halkbank'a ceza paylaşımına 3 yıl hapis istemi
16px
24px
12.06.2018 06:13
ABONE OLgoogle

ABD'den Halk Bankası'na para cezası verildiği yönünde sosyal medya hesaplarından yapılan haber ve yorumlara ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan kişinin üç yıl hapsi istendi.

Halkbank'a ceza verildiğini iddia ettiği gerekçesiyle 'itibarın zedelenmesi' suçundan tutuklanan İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi emekli hâkim Kerim Yılmaz hakkında, '5411 Sayılı Bankacılık Kanunu'na Aykırılık' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 1000 günden 2000 güne kadar adli para cezası istemiyle dava açıldı.  Halk Bankası'na '49 Milyar Dolarlık ceza' soruşturmasında 1 tutuklama

Hürriyet'in haberine göre olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Anadolu Cumhuriyet Savcılığı Özel Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelinin, 24 Mayıs 2018'de Twitter'dan '@KERMYILMAZ9' isimli hesabından yaptığı paylaşımın Halkbank'a yönelik gerçeğe aykırı ve manipülatif bulunduğu belirtilerek, şikâyetçi olan Halkbank'ın internet ve elektronik bilgi iletişim araçları ile itibarını kırabilecek, şöhretine ya da servetine zarar verebilecek asılsız haber yaydığı kaydedildi. Halkbank soruşturmasında tutuklanan kişi kim çıktı?

Bu suretle iddianamede Bankacılık Kanunu kapsamında tehlike suçu olarak kabul edilen, 'elektronik iletişim araçları ile banka itibarının zedelenmesi' suçunu işlediği belirtilerek, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 1000 günden 2000 güne kadar adli para cezası ile cezalandırılması talep edildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde